Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

26 Februarie 2019
Vizualizari: 651
Comentează add

Carmen Dan a precizat că Româia se comportă, deja, ca un veritabil membru al zonei de liberă circulaţie.

Carmen Dan, optimistă privind aderarea la spaţiul Schengen

catalin-radu

Ministrul de interne, Carmen Dan. Foto: Agerpres.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat astăzi că speră că autorităţile române vor putea introduce pe agenda Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din luna iunie votul de aderare la spaţiul Schengen a României şi a Bulgariei.

Prezentă la bilanţul activităţii pe anul trecut al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, ea a precizat că Româia se comportă, deja, ca un veritabil membru al zonei de liberă circulaţie.

Carmen Dan: Sunt optimistă că vom putea introduce pe agenda de lucru a Consiliului JAI din luna iunie inclusiv votul în privinţa aderării noastre şi a Bulgariei. Când discutăm la nivel european de problematica Schengen asta nu înseamnă numai subiectul aderării României şi Bulgariei. Înseamnă şi situaţia privind frontierele interne, pentru că la acest moment sunt multe state membre ale spaţiului Schengen care au controale la frontiere, înseamnă şi extinderea spaţiului, şi aici ne referim la România şi Bulgaria, dar înseamnă şi procesul de evaluare pentru Croaţia şi mai înseamnă şi pachetul de asigurări de măsuri de siguranţă, care ar trebui adoptat pentru mai multă siguranţă a frontierelor europene.

 


Etichete ministrul de interneCarmen Danspaţiul Schengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live