Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

22 Decembrie 2017
Vizualizari: 822
Comentează add

Partidele secesioniste din regiunea spaniolă Catalonia sunt tot majoritare în parlamentul local după alegerile de joi

Carles Puigdemont: "Republica a câştigat în faţa Monarhiei"

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Partidele secesioniste din regiunea spaniolă Catalonia sunt tot majoritare în parlamentul local după alegerile de ieri, care nu au dat o soluţie pentru unitate, aşa cum spera guvernul de la Madrid.

Controversatul lider separatist Carles Puigdemont se consideră câştigător şi ar putea decide astăzi să se întoarcă în ţară, chiar şi cu riscul de a fi arestat. Corespodentul RRA la Madrid Annamaria Damian relatează că mesajul lui Carles Puigdemont pentru catalani, transmis aseară după numărătoarea voturilor:

"Republica a câştigat în faţa Monarhiei, a Articolului 155, să se înţeleagă bine! "

Fostul lider catalan a obţinut în fruntea coaliţiei "Împreună pentru Catalonia" majoritatea absolută, împreună cu formaţiunile Stânga Republicană şi CUP, însumând 70 de mandate din cele 135 în Parlamentul Regional.

Partidul anticapitalist CUP a anunţat astăzi că este dispus să sprijine învestirea lui Puigdemont, dacă celelalte formaţiuni îşi asumă construirea Republicii Catalane. La rândul său, câştigătoarea alegerilor de ieri, Inés Arrimadas de la Partidul Unionist Ciudadanos, conştientă că nu va putea guverna, a spus că rezultatele arată că nu există o problemă a Cataloniei cu Spania, ci între catalani.

Carles Puigdemont ar putea anunţa în scurt timp care îi sunt intenţiile. Aflat în Belgia şi căutat de justiţia spaniolă, care a emis un madat de arestare pe numele său pentru rebeliune şi alte infracţiuni, Puigdemont ar putea fi reţinut imediat după ce intră pe teritoriul Spaniei.


Etichete Carles Puigdemontalegeri locale în CataloniaPartidul Unionist Ciudadanospartidele secesioniste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live