Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

20 Februarie 2012
Vizualizari: 1809
Comentează add

Pugilistul britanic, viitorul adversar al lui Lucian Bute, Carl Froch, a precizat că deşi putea să termine mai devreme o partidă de box, a prelungit-o pentru ca apropiaţii acestuia să câştige la pariuri.

Carl Froch admite că a prelungit o partidă de box

paul-poterasi

Carl Froch (stânga). Foto: Reuters.

Challengerul obligatoriu la titlul mondial la categoria supermijlocie deţinut de Lucian Bute, Carl Froch, a recunoscut într-un interviu pentru BBC că şi-a prelungit intenţionat o partidă pentru ca apropiaţii acestuia să câştige la pariuri.

Fostul campion WBC la supermijlocie a făcut comentarii suplimentare legate de informaţiile apărute în autobiografia sa publicată anul trecut.

Carl Froch a precizat că la Jocurile Commonwealth-ului din 2005, când şi-a apărat titlul împotriva lui Ruben Groenewald, acesta ar fi putut termina partida în patru runde, însă deliberat a evitat să facă acest lucru deoarece se pariase că va câştiga în repriza a cincea.

Carl Froch:  "Este Lucian Bute campion IBF, dar se luptă doar acasă şi de aceea nu i se acordă credit şi respect, pe care oricum nu le merită, pentru ca nu a boxat cu nimeni mare"
"Am făcut acest lucru în mai multe rânduri, dar nu este ilegal.

"Îmi spun că pot să-mi înving adversarul în cinci reprize, iar dacă sunt destul de bun şi reuşesc, atunci e fair-play.

"Eu nu pariez, dar fraţii şi prietenii mei au câştigat bine de pe urma unor asemenea meciuri", a precizat Carl Froch.

După aceste declaraţii consiliul britanic de box a declarat că va discuta cu sportivul din Nottingham.

Carl Froch îl atacase pe Lucian Bute înainte de disputarea finalei SuperSix, atunci când a fost învins de americanul Andre Ward.

“Mi-ar plăcea să am un meci de unificare a titlurilor cu el, dar nu ar fi o confruntare cine ştie ce mare pentru mine. Ar fi un meci usor.

"În CV-ul lui Lucian Bute ies în evidenţă doar doua nume, Brian Magee şi Glen Johnson. Iar eu i-am invins pe ambii într-un mod mult mai convingător decât a făcut-o el.

"Este el campion IBF, dar se luptă doar acasă şi de aceea nu i se acordă credit şi respect, pe care oricum nu le merită, pentru ca nu a boxat cu nimeni mare", afirmase Carl Froch citat de Nottingham Post.

Challenger obligatoriu pentru Lucian Bute

Asociaţia profesionistă IBF (versiune în care Lucian Bute deţine titlul mondial) l-a desemnat, pe 9 februarie 2012, pe englezul Carl Froch challenger obligatoriu al categoriei supermijlocie.

Anunţul că sportivul britanic va fi următorul adversar al lui Lucian Bute fusese făcut înainte de această dată de preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

"Carl Froch a fost plasat în clasament înaintea lui Librado Andrade. Am vorbit cu Lucian şi era extrem de bucuros.

"A spus că de data aceasta Carl Froch nu mai are cum să-i scape", precizase preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja.

Reprezentanţii celor doi pugilişti au stabilit ca primul meci Bute – Froch să aibă loc pe 14 aprilie, la Montreal.

Revanşa este programată pentru 4 august, la Nottingham.

Conform regulamentelor IBF, Lucian Bute are 90 de zile la dispoziţie pentru a-şi apăra centura de campion în faţa challengerului desemnat.

Lucian Bute are 30 de meciuri la profesionişti şi tot atâtea victorii (24 dintre aceste partide terminându-se înainte de limită), în timp ce Carl Froch are 30 de meciuri la profesionişti din care două înfrângere (împotriva lui Andre Ward şi Mikkel Kessler).


Etichete Carl FrochIBFboxLucian ButeAndre Wardchallenger

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live