Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Grecu

20 Mai 2014
Vizualizari: 1353
Comentează add

Peste 1500 de hectare de culturi agricole, păşuni şi pădure au fost inundate ca urmare a revărsării Dunării şi sunt afectate localităţile: Bechet, Piscu Vechi Desa şi Cetate.

Care sunt zonele cele mai expuse la inundaţii

cristina-grecu

Inundaţii

Nivelul Dunării este în creştere. Autorităţile locale din aşezările riverane fluviului sunt în alertă, iar starea digurilor este atent monitorizată, transmit corespondenţii noştri.

La Giurgiu - apele Dunării mai au 8 cm pînă la cota de inundaţii, motiv pentru care a fost organizat un serviciu de permanenţă de primăriile localităţilor riverane 'Găujani, Malu, Vedea, Slobozia, Giurgiu, Oinacu, Gostinu, Prundu şi Greaca. In Olt,

Peste 1500 de hectare de culturi agricole, păşuni şi pădure au fost inundate în ultimile 24 de ore ca urmare a revărsării Dunării şi sunt afectate localităţile: Bechet, Piscu Vechi, Desa şi Cetate.

Circulaţia autoturismelor prin portul Bechet a fost restricţionată şi redirecţionată către Vama Calafat, respectiv Vama Giurgiu.

In judeţul Brăila se fac pregătiri pentru consolidarea în regim de urgenţă a digurilor, în caz că vor fi semnalate infiltraţii, iar autorităţile din oraşul Brăila iau în calcul posibilitatea inundării falezei şi a perimetrului de la Zona Liberă, aşa cum s-a întâmplat şi în anii trecuţi.

Viitura de pe Dunăre ar putea ajunge în România în jurul datei de 25 mai.

Prin urmare, a fost instituit cod portocaliu de inundaţii în zonele riverane de pe raza judeţelor Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman şi cod galben în regiunile din aval.

Pe Dunăre sunt restricţii de viteză a navelor până la limita producerii valurilor, astfel încât să nu se creeze presiune în diguri.


Etichete DunăreinundaţiifluviuLiviu DragneaalertădiguriprimarBrăilaGiurgiuvama

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live