Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

25 Aprilie 2019
Vizualizari: 1386
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind organizarea referendumului din 26 mai, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

Care sunt cele două întrebări la referendumul pe Justiție

alina-stanuta

Președintele României, Klaus Iohannis. Foto: Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind organizarea referendumului în 26 mai, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

Cu puţin timp în urmă, purtătorul său de cuvânt Mădălina Dobrovolschi a prezentat cele două întrebări la care cetăţenii sunt invitaţi să răspundă cu DA sau NU.

Alina Stănuţă cu detalii.


Reporter: Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat că șeful statului, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru organizarea unui referendum național, luând act de preocuparea intensă și constantă a societății românești față de necesitatea combaterii fenomenului corupției, a asigurării integrității în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, precum și de nevoia unui cadru legislativ coerent și stabil.

Potrivit decretului, la Articolul 1, poporul român este chemat să își exprime voința cu privire la următoarele probleme de interes național: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție și interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.


Mădălina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis: "Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări.

"1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?"

"2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?"


Reporter: Președintele României Klaus Iohannis va transmite în această seară un mesaj public cu privire la referendum.


Etichete klaus iohannisintrebarireferendumlegile justitieialegeri europarlamentaremadalina dobrovolschi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live