Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

9 Iunie 2012
Vizualizari: 6238
Comentează add

Gelu Graur, fondatorul trupei StilTon din ... Botoșani

Care mai de care - 9 iunie 2012 Care mai de care - 9 iunie 2012 - Conține audio Care mai de care - 9 iunie 2012 - Conține video

victor-spirache

                      Gelu Graur (trupa StilTon)

A lucrat la serviciul de investigații criminale, este din Botoșani, se numește Gelu Graur, are 30 de ani, iar în 2010 a devenit primul polițist român desemnat să facă parte din cartierul general MONUSCO (Misiunea Națiunilor Unite pentru Stabilizare în Congo), cea mai mare misiune de menținere a păcii din lume).

A ajuns însă la concluzia că în Africa este mai apreciat decât în România. Așa că a demisionat din poliție și s-a întors în Congo, unde reprezintă un concern internațional de menținere a păcii.

În 2007 a înființat la Botoșani trupa de rock StilTon împreună cu Alex, Edi, Răzvan și Rareș. Cand nu antrenează polițiști congolezi, Gelu Graur compune piesele pentru noul album al formației pe care, deocamdată, tot el o și finanțează. Ascultați interviul pe care i l-a acordat corespondentei noastre, Gina Poenaru.

Morile timpului din Rudăria”. Așa se numește reportajul colegei mele Sorina Man, reportaj clasat pe poziția a patra la secțiunea "Short forms" a Festivalului Internațional de Radio "Prix Marulic", ediția a XVI-a, care a avut loc luna trecută la Hvar, în Croația. Este un reportaj pentru care Sorina merită felicitările noastre, iar ca să vă convingeți, vă invit să-l ascultați sau, după caz, să-l reascultați aici, la „Care mai de care”.

Un nou proiect marca Ion Barbu a început de puțină vreme la Petrila, unde închiderea minei din oraș ar putea însemna un nou început, cu alte coordonate, pentru comunitatea de aici. Artistul și-a propus, prin intermediul unei petiții lansate online, să strângă semnături pentru a salva de la distrugere clădirile industriale din curtea minei. Ce vrea să facă din ele, aflați în reportajul lui Ilie Pintea. Iar după ce vă veți convinge că merită, semnați aici: www.petitieonline.com/salvati_mina_petrila

Acum două zile a început la București un Festival internațional de cultură a romilor. Cu spectacole, cu expoziții, târguri, ș.a.m.d. Durează până mâine, iar colega mea, Liliana Nicolae, a fost deja acolo și s-a ales cu... o lecție de dans țigănesc.

Strictul necesar – acest „ceva” incredibil de fluctuant de la o conştiinţă la alta – are întotdeauna dincolo de componenta utilă şi o... „viceversă” ceva mai... recreativă! Tonul la deconectare îl dă Costin Enache.Playlist-ul ediției:

1. Jana Kramer – King of Apology
2. Les Elephants Bizarres – Nu mă opri!
3. ZZ Top – Sharped Dressed Man
4. Trupa Veche – E noapte
5. StilTon – Îmi vine să urlu
6. Clout – Save Me
7. Zac Brown Band – No Hurry

           

Aștept opiniile și comentariile voastre pe facebook.com/vspirache
 


Etichete Gelu GraurMONUSCOStilTonMorile timpului din RudăriaPrix MarulicIon BarbuFestival internațional de cultură a romilorStrictul necesar.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live