Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

7 Aprilie 2012
Vizualizari: 6394
Comentează add

Printre pasionații de mașini în miniatură la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea

Care mai de care - 7 aprilie 2012 Care mai de care - 7 aprilie 2012 - Conține audio Care mai de care - 7 aprilie 2012 - Conține video

victor-spirache

Este o ediție scurtă. Din cauza fotbalului. Colegii de la sport au solicitat jumătate din spațiul emisiunii noastre pentru a transmite în direct finalul partidei Voinţa Sibiu – F.C. Vaslui, probabil importantă pentru unii. Oricum, mult mai importantă decât “Care mai de care”. Nu?

Avem timp însă pentru ceva muzică bună și trei reportaje. Primul dintre ele este cu mașinuțe. De fapt, maşini în miniatură extrem de valoroase care se regăsesc în micuţa încăpere destinată cercului de automodele şi navomodele a Palatului Copiilor din Rm.Vâlcea. Şi pe cât de puţine sunt maşinile de teren sau altele care se pretează unor diferite curse pe asfalt, pe atât de scumpe sunt. Profesorul Gheorghe Târcă spune că mașina cea mai bună are un motor termic şi costă peste 2000 RON. Nici celelalte modele nu sunt mai prejos şi reprezintă o reală atracţie pentru copiii care deja visează ca într-o bună zi să reuşească să asambleze singuri o astfel de maşină. Ana Maria Cârstea a făcut și fotografiile și reportajul din deschiderea ediției.

Al doilea subiect mi-a fost propus de corespondenta noastră la Washington, Ani Sandu, care, joi seară, mi-a trimis un email în care mă întreba dacă sunt interesat pentru “Care mai de care” de următoarea poveste: “O poloneză care a emigrat acum 26 de ani în Statele Unite povestește despre vizita ei în Timișoara făcută în urmă cu 40 de ani și despre prietenia care a legat-o de un jucător român de polo. Cei doi au pierdut legătura în anii '80, dar s-au regăsit acum câțiva ani pe internet.” Mi s-a părut interesant. Iar reportajul este chiar emoționant.
Scurta noastră ediție se încheie cu un material realizat de Liliana Nicolae cu oamenii străzii din Timișoara. Chiar dacă acolo sunt doar vreo 200 în comparație cu 5000 câți sunt in Bucuresti, oamenii străzii din Timișoara au ceva special: joacă fotbal! Iar lucrul acesta este special pentru că nu o fac oricum, la întâmplare. Ei au ajuns să participe la campionate mondiale Homelles World Cup.
 

  

Playlist-ul ediției:

Queen – Good Company
Janis Joplin – Mercedes Benz
Wilson Phillips – Dedicated to the One I Love
Rascal Flatts – A Little Home

Aștept opiniile și comentariile voastre pe facebook.com/vspirache
 


Etichete Palatul Copiilor din Rm.VâlceaGheorghe TârcăHomelles World Cupoamenii străzii din Timișoara.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live