Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

4 Februarie 2012
Vizualizari: 4535
Comentează add

Retromobil 2012 - Salonul de la Paris al automobilelor de epocă franțuzești

Care mai de care - 4 februarie 2012 Care mai de care - 4 februarie 2012 - Conține audio Care mai de care - 4 februarie 2012 - Conține galerie foto

victor-spirache

        Omul de afaceri american, Peter Mullin

În această ediție avem două subiecte în exclusivitate și alte trei selectate din radioprogramele săptămânii pe care o încheiem.

Peter Mullin este un om de afaceri din California, unul din cei mai bogați din Statele Unite. De peste 30 de ani, el este pasionat de mașinile franțuzești de epocă - modele pe care doar elita societății și le putea permite în anii ‘20 – ‘30, perioada de apogeu a mișcării Art Deco.

Peter Mullin are o colecție de peste 100 de exemplare, pe care le expune într-un muzeu care îi poartă numele - „Mullin Automotive Museum”. Colecția omului de afaceri este una din cele mai importante 10 din lume și singura dedicată în exclusivitate bijuteriilor franceze pe patru roți. Este pentru prima oară când Peter Mullin aduce în Europa 10 din aceste exemplare - la Paris, la salonul Retromobile, dedicat masinilor de epocă, salon deschis până duminică, 5 februarie 2012. Ascultați interviul acordat de Peter Mullin corespondentei noastre în capitala Franței, Roxana Vasile și priviți fotografiile pe care tot ea le-a făcut, cu automobilele din colecția omului de afaceri american.

În Statele Unite numărul restaurantelor a scăzut anul trecut cu aproape 9500, dintre care peste 8500 au fost restaurante independente. Starea economiei și schimbările în comportamentul consumatorilor, care au ales mai degrabă să mănânce pe fugă, sunt printre motivele închiderii acestor afaceri. Competiția și costurile ridicate au fost și motivele închiderii la sfârșitul săptămânii trecute a unui restaurant independent din Washington. Situat într-un cartier sărac și cu criminalitate ridicată, restaurantul era totuși un punct de atracție și locuitorii s-au atașat de el... Ani Sandu, corespondenta noastră din capitala americană ne spune povestea restaurantului lui Matt.

Restaurantul lui MattDin radioprogramele săptămânii pe care o încheiem am selectat reportajul de la “Obiectiv România” realizat la o stână din Mărginimea Sibiului de Carmen Vulcan, cel despre “dispariția” semnalului muzical care însoțea anunțurile din Gara de Nord din București, reportaj realizat de Octavian Coman pentru radioprogramul “La minut” și interviul Elenei Postelnicu cu Liviu Dotcoş, un român din Făgăraș stabilit acum 20 de ani în Italia, el fiind astăzi bucătar în propriul său restaurant situat în centrul istoric al Romei. Interviul a fost difuzat la “România, împreună”.

Play-list-ul ediției:

1. Big House - Cold Outside
2. Tom Petty and The Heartbreakers – Candy
3. Schrott Nach 8 - Zuppa Romana
4. Dion - Tank Full Of Blues
5. Nicu Alifantis - Cântec de piele
6. Zaz - Le long de la route
7. Willie Nelson - She Loves My Automobile

Aștept opiniile și comentariile voastre pe facebook.com/vspirache


Etichete Peter MullinMullin Automotive Museumrestaurantului lui MattMărginimea SibiuluiLiviu Dotcoş

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live