Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

26 Mai 2012
Vizualizari: 5956
Comentează add

Black Forest 2 Black Sea

Care mai de care - 26 mai 2012 Care mai de care - 26 mai 2012 - Conține audio Care mai de care - 26 mai 2012 - Conține video

victor-spirache

                   Reinhardt West și Călin Nica

Doi arădeni vor porni duminică (27 mai) într-o expediție pe Dunăre, de la izvoare până la vărsare, în caiace individuale.

Călin Nica, de 40 ani şi Reinhardt West, de 57 ani, vor străbate 214 localităţi de-a lungul fluviului (2.860 km) în caiace „Ocean”, fiecare în greutate de 16 kilograme şi lung de 20 de metri. Cele două caiace vor transporta și echipamentele de campare și hrana dar și instrumentele de navigare. Vor fi utilizate încărcătoare solare pentru telefoane mobile şi GPS.

Expediția se numește "Black Forest 2 Black Sea - De la Ulm la Marea Neagră". Dacă vremea va fi favorabilă, cei doi caiaciști arădeni vor parcurge între 50 şi 70 de kilometri pe zi.

Ioan Suciu a realizat un interviu cu cei doi protagoniști precum și acest filmuleț:

Știați că Ion Minulescu și Liviu Rebreanu au fost vecini? În același bloc, la același etaj. Apartamentele, aflate într-un cartier din centrul Bucureștiului, au fost transformate în casă și muzeu memorial.

Le-a vizitat colega mea, Liliana Nicolae. Iar reportajul și cele câteva fotografii pe care le-a făcut acolo vă vor convinge să dați și dumneavoastră o raită pe-acolo.

   
Ilie Pintea ne prezintă azi o echipă de filmare în toată regula, care a cucerit premii după premii în ultimii ani. Sunt elevi la Colegiul „Mihai Eminescu” din Petroșani dar și veritabili profesioniști într-ale filmului, chiar dacă improvizează pentru că nu au echipamente profesionale. Aveți aici unul din filmele lor.Aproape 800 de milioane de adulţi din lumea întreagă nu ştiu nici să citească şi nici să scrie. La noi statisticile arată că 40% dintre români citesc prost sau nu ştiu să citească, iar 150.000 de români nu ştiu deloc carte. Avem cei mai mulți analfabeți din Europa de Est. Simona Șerbănescu vă invită să ascultați un reportaj pe tema asta, ca un preambul la documentarul ei ce va fi transmis duminică, de la 12.30, la R.R.A.

Playlist-ul ediției:

Bee Gees – How Deep Is Your Love
Direcția 5 cu Loredana – Un film despre noi
John Williamson – Keep Australia Beautiful
Zoia Alecu – Castele de cuvinte
Ken Laszlo – 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Bee Gees – How Can You Mend A Broken Heart

Aștept opiniile și comentariile voastre pe facebook.com/vspirache
 


Etichete Călin NicaReinhardt WestBlack Forest 2 Black SeaDe la Ulm la Marea NeagrăIon MinulescuLiviu Rebreanu.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live