Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

24 Martie 2012
Vizualizari: 7443
Comentează add

Festivalul cireșilor înfloriți - Washington, la 100 de ani de când Japonia a dăruit Statelor Unite primii cireși

Care mai de care - 24 martie 2012 Care mai de care - 24 martie 2012 - Conține audio Care mai de care - 24 martie 2012 - Conține galerie foto

victor-spirache

     Pe malul râului Potomac, pe sub cireșii înfloriți                            Foto: Ani Sandu

Pe malurile râului Potomac, în capitala americană, a început marți Festivalul Cireșilor Înfloriți. Durează până pe 15 aprilie și este o ediție specială pentru că se împlinesc 100 de ani de când Japonia a dăruit Statelor Unite primii cireși care au ajuns astăzi la peste 3000. Reportajul și fotografiile au fost realizate de corespondenta noastră la Washington, Ani Sandu.

Cum vi s-ar părea ca, mergând prin oraș, să vă treziți dintr-o dată cu un cadou, însoțit de un bilețel pe care scrie: “Cu mult drag, pentru oricine are nevoie. Semnat: un om. P.S. Oferă și tu ceva fără să aștepți nimic în schimb!” Așa ceva se întâmplă la Timișoara, iar gestul a fost rapid mediatizat pe Facebook și preluat și de alții. E vorba de cadouri mărunte…lucruri care nu-ți schimbă viața, ci doar ziua. Un reportaj de Liliana Nicolae.

A sosit momentul să vorbim la „Care mai de care” și despre Caracal, celebrul oraș al minunilor. Este adevărat, numărul lor (al minunilor care va să zică) diferă. De la om la om. Unii spun că-s 3, alții 7, ba chiar 9. În funcție de poveștile pe care le cunoaște fiecare despre vechea reședință a Romanațiului. Ascultați ce a aflat Simona Șerbănescu despre una dintre clădirile din Caracal: Judecătoria. Veți înțelege apoi de ce seamănă îzbitor cele două clădiri din fotografiile alăturate.

   
 Judecătoria din Caracal  Casa comuna Buzescu a lui... DAN FINUȚU

   

Istoria familiei Jura din Jieț, un sat de momârlani din Valea Jiului, e demnă de un roman, iar interlocutorul lui Ilie Pintea, preotul Dimitrie Jura, nu face excepție. Străbunicul său a fost maestru de vânătoare al unui nobil austriac ce avea întinse proprietăți în munții de aici, iar tatăl său, de asemenea preot, a fost un intelectual strălucit, cu doctorat la Strasbourg, dar și un inovator în domeniul pisciculturii. Ascultați interviul cu preotul din Jieț ca să aflați povestea acestei vechi familii de momârlani, care încearcă să păstreze modul de viață al celor care au trăit pe aceste locuri.
Nu știu câți dintre dumneavoastră au auzit până acum de ... doamna Patricia. Ei îi aparține mâna din imagine. Cât despre cele două picioare și ... reportofon, trebuie să știți că sunt ale corespondentei noastre din Olanda, Claudia Marcu. Veți descoperi care este legătura dintre toate acestea, ascultând reportajul și vizitând site-ul www.patricianerden.nl.

     

Playlist-ul ediției:

The Shorts - Springtime
Timpuri Noi - Deschide-ti mintea
Roxette - Lover Lover Lover
Moni Bordeianu - Ulciorul
Lionel Richie ft. Tim McGraw - Sail On
Johnny Winter - T-Bone Shuffle
 

 Aștept opiniile și comentariile voastre pe facebook.com/vspirache
 


Etichete Festivalul Cireșilor ÎnflorițiPotomacRomanațiCaracalDimitrie JuraJieț.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live