Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

23 Iunie 2012
Vizualizari: 6583
Comentează add

Mongol Charity Rally, Norwich Beer Festival, Andrei Partoș în dialog cu Julio Iglesias

Care mai de care - 23 iunie 2012 Care mai de care - 23 iunie 2012 - Conține audio Care mai de care - 23 iunie 2012 - Conține video

victor-spirache

   Andreea Tron, Ramona Enache, Cristiana Tăutu                 

Andreea Tron, Ramona Enache și Cristiana Tăutu sunt trei tinere care și-au propus să se urce într-o mașină și să plece într-o călătorie. Numai că mașina nu e una obișnuită, ci una de pompieri, și nici călătoria nu e una ca oricare alta. E vorba de o călătorie cu scop umanitar, care îmbină dorința de face o faptă bună, cu aventura. Fetele vor participa, alături de alte zeci de echipe din lume, la Mongol Charity Rally – un traseu de 18.000 de kilometri care traverseaza 15 țări. Mai multe despre călătoria lor aflați din reportajul Lilianei Nicolae precum și de pe facebook, la www.facebook.com/mongolfirefairies.

Concertgebouw din Amsterdam este una dintre cele mai prestigioase săli de concerte din lume, o scenă pe care mulți artiști vor să urce. Chiar și cei amatori! Aproape 20 de aventurieri din țări diferite au reușit performanța ca după doar patru repetiții să fie în stare să interpreteze coerent și plăcut auzului câteva cântece din repertoriul vechi olandez. Concertul a avut loc de Ziua Porților Deschise (16 iunie 2012) și a fost rezultatul a patru ateliere sub conducerea cântăreței de operă, Francis van Broekhuizen. Francis a reușit să facă un cor din 20 de voci extrem de diferite și necizelate muzical. O metodă atractivă de a învăța o limbă atât de dificilă. Pe Claudia Marcu, autoarea reportajului o veți distinge imediat și în filmulețul de mai jos.În România ceaușistă, libertatea era, pur și simplu, un vis. Cu toate astea însă, unii l-au atins. Au riscat totul, au îndrăznit și-au reușit. Viorel Nicolae și George Florescu sunt doi dintre ei.

În 1978, oamenii aceștia au ridicat de la sol un avion cu care au plecat spre vest. O adevărată nebunie. O plecare ilegală cu un avion ce trebuia să traverseze aproape tot spațiul aerian românesc. Zborul însă a fost perfect. Deși nici unul nu era pilot. Amândoi erau mecanici de avion. Rupți de familii, condamnați în România, Viorel Nicolae și George Florescu au avut nevoie de 30 de ani ca să ia legatura cu prietenii, și de încă patru ani, ca să revină în România.

Ascultați povestea lor duminică, de la 12.30 într-un documentar realizat de Simona Șerbănescu. Aici, la „Care mai de care”, doar un fragment.

Tot în această ediție veți mai putea asculta un reportaj realizat de corespondentul nostru în Marea Britanie, Dan Vasiliu, la Norwich Beer Festival precum și un interviu cu Julio Iglesias realizat de Andrei Partoș și difuzat la „Psihologul muzical” cu o săptămână înaintea concertului de la București (Zone Arena, 30 iunie, ora 20.00).

Playlist-ul ediției:

1. The Beach Boys – That's Why God Made The Radio
2. Vița de Vie – Liber
3. Lloyd Knight – Hello Beer
4. Jan Keizer & Anny Schilder – Festa Dell'uva
5. Bryan Frasher – Drive On
6. Julio Iglesias – Moranto

Aștept opiniile și comentariile voastre pe facebook.com/vspirache
 


Etichete Andreea TronRamona EnacheCristiana TăutuMongol Charity RallyConcertgebouwFrancis van BroekhuizenViorel Nicolae și George FlorescuNorwich Beer FestivalJulio IglesiasAndrei Partoș.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live