Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

23 Aprilie 2011
Vizualizari: 2458
Comentează add

De Sfintele Paști

Care mai de care - 23 aprilie 2011 Care mai de care - 23 aprilie 2011 - Conține audio Care mai de care - 23 aprilie 2011 - Conține video

victor-spirache

Din cauza unei transmisiuni directe de fotbal am fost nevoit să realizez o ediție scurtă, de aproape o jumătate de oră, pe care am început-o cu excepționalul Roy Orbison care, dacă ar mai fi trăit, ar fi împlinit azi 75 de ani.

Primul subiect ni-l propune de la Paris, Roxana Vasile, tocmai bun pentru sâmbăta mare la “Care mai de care”. EL român ortodox, stabilit acum 20 de ani la Paris unde s-a căsătorit cu EA, catolică, franțuzoaică. Veți afla cum și unde sărbătoresc ei Paștele împreună.

Pe lângă muzeele mari, deja vestite în toată lumea, ca Van Gogh sau Casa lui Rembrandt, olandezii au și foarte multe muzee cu teme mai puțin întâlnite, de cele mai multe ori inițiative particulare. De exemplu: muzeul lalelelor sau cel al sexului, case aristocrate deschise pentru public sau un muzeu al bicicletelor. Săptămâna aceasta, corespondenta noastră la Amsterdam, Claudia Marcu, a dat peste muzeul poșetelor. De 15 ani, olandezii au acest muzeu care a ajuns la 4000 de exponate. Iar cu cei 60.000 de vizitatori annual, el este, se pare, cel mai mare muzeu de acest fel din lume. Unul asemănător mai este deschis în Australia cu o colecție de numai 400 de obiecte. Noi ascultăm povestea muzeului din Amsterdam.

Peste o săptămână vom ști cum va fi fost. Acum pregătirile sunt în toi. Pentru nunta regală, firește. Din Londra, Dan Vasiliu ne propune un amplu și edificator reportaj.


Etichete Sfintele PaștiPaștenunta regalăRoy Orbisonmuzeul poșetelor.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live