Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

19 Mai 2012
Vizualizari: 6187
Comentează add

Faceți cunoștință cu Coco, papagal vorbitor de Amazon!

Care mai de care - 19 mai 2012 Care mai de care - 19 mai 2012 - Conține audio Care mai de care - 19 mai 2012 - Conține video

victor-spirache

                                 Coco

Lingușitor, sociabil, pupăcios, capricios, gelos și foarte poznaș. Acesta este Coco zis și Pityuca, un papagal vorbitor de Amazon, cetățean al Aradului și membru cu drepturi depline în familia Oliniuc.

A învățat perfect numele fiecărui membru al familiei și îi strigă pe rând cerându-le să-I acorde atenție. Își umflă penele și își apleacă capul mai aproape de marginea cuștii unde așteaptă să fie scărpinat și mângâiat după ceafă. Coco are o slabiciune pentru doamne și nu se sfiește deloc să tragă câte o fluierătură ori de câte ori acestea se află prin preajmă. De altfel, papagalul pronunță zeci de cuvinte iar pe musafiri îi întreabă mereu “Ce faci?”. Când este plimbat cu mașina, Coco râde în hohote.

Exotica pasăre are și preferințe culinare, precum cartofii prăjiți, fructele și apa tonică, după care râgâie cu satisfacție. Mai multe aaflați din reportajul lui Ioan Suciu.

Duminică, 20 mai, se încheie săptămâna națională a voluntariatului și cum pe pagina de web – voluntariat.ro – e scris că el (voluntariatul) “nu e o poveste dar e de povestit”, vă propun să vă conformați și s-o ascultați pe Simona Șerbănescu.

În Statele Unite aproximativ 450 de tineri din 50 de țări, printre care și România, vor face anul acesta stagii de pregătire de câteva săptămâni la diverse instituții și organizații în cadrul unui program finanțat de Departamentul de Stat. O parte dintre ei tocmai și-au încheiat vizita, restul urmează să ajungă în Statele Unite la toamnă. Un reportaj de Ani Sandu.

Englezii nu duc deloc lipsă de idei … care mai de care. Din Londra, corespondentul nostru Dan Vasiliu ne oferă un update la informațiile despre Olimpiada Culturală ce se desfășoară în capitala britanică.Playlist-ul ediției:

Donna Summer – Hot Stuff
Carpenters – Mr. Postman
Poesis – Năluca
Biagio Antonacci – Non Vivo Piu' Senza Te
Paul McCartney – Blackbird
Kool and The Gang – Get Down On It
Traveling Wilburys – End Of The Line
Donna Summer – Bad Girls

In memoriam:


 

Aștept opiniile și comentariile voastre pe facebook.com/vspirache


Etichete CocoPityucasăptămâna națională a voluntariatuluiOlimpiada Culturală.

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live