Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

17 Martie 2012
Vizualizari: 5228
Comentează add

The European Fine Arts Fair (TEFAF) - Maastricht, Olanda, 16 - 25 martie 2012

Care mai de care - 17 martie 2012 Care mai de care - 17 martie 2012 - Conține audio

victor-spirache

         Regina Beatrix în vizită la TEFAF 2012

Vineri, 16 martie, s-a deschis la Maastricht, în Olanda, cea de-a 25-a ediție a celui mai mare și mai important târg de artă și antichități din lume: The European Fine Arts Fair (TEFAF). Până pe 25 martie sunt așteptați aici aproximativ 75000 de vizitatori, cei mai mari jucători de pe piaţa de artă, colecționari importanți din peste 50 de țări (www.tefaf.com). Săptămâna aceasta, înaintea inaugurării oficiale, TEFAF a fost vizitat de Regina Beatrix a Olandei. Corespondenta noastră Claudia Marcu ne-a oferit un reportaj de la târg.

Corespondentul nostru la Londra, Dan Vasiliu, a realizat un interviu cu fostul campion olimpic la triplusalt, Jonathan Edwards, care este reprezentantul sportivilor în Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice din acest an. Iar dacă doriți să și vedeți cum arată satul de vacanță, camerele sportivilor s.a.m.d., intrați AICI.

Ana Maria Olteanu debutează la “Care mai de care” cu un reportaj cu arome speciale, pe cât de diverse, pe-atât de plăcute. A descoperit aceste miresme într-un magazin de mirodenii din București care aparține soților Oana Bacovic (pe jumătate croată) și Bojan Spasic din Serbia, interlocutorii colegei mele.

La Muzeul Naţional al Ţăranului Român se desfășoară un proiect european de realizare a unui muzeu virtual al copilăriei. Prima sală a muzeului s-a deschis deja cu o expoziție care prezintă … începuturile: ce se întâmplă înainte și după naștere, până la botez inclusiv. Povestea expoziției însă, pornește de la întrebarea: de unde vin copiii? Un reportaj de Liliana Nicolae.

Firește că din această ediție nu lipsește nici continuarea interviului Roxanei Vasile, corespondenta noastră la Paris, cu Christian Malard, unul dintre cei mai titrați jurnaliști de la televiziunea publică din Franța. El a scos o carte despre interviurile pe care le-a făcut de-a lungul timpului cu toți președinții americani de la Carter până la Bush, sau cu președinții Gorbaciov, Putin, Mubarak și chiar cu președintele Iliescu. Cartea se numește “Dans le secret des maîtres du monde” (Din secretele mai marilor lumii), iar prima parte a interviului o puteți asculta AICI.

Playlist-ul ediției:

Irish Rovers – Finnegan's Wake!!!!!!!!!!!!!
Electric Light Orchestra – Last Train To London
Magazin – Put Putujem
Alexandru Andrieș - Copil pur și simplu
Zaz – Prends garde à ta langue
Daryl Hall and John Oates – You Make My Dreams
Lady Antebellum – Singing Me Home

Aștept opiniile și comentariile voastre pe facebook.com/vspirache


Etichete TEFAFThe European Fine Arts FairRegina BeatrixJonathan EdwardsOana BacovicBojan Spasicmirodeniimagazin de mirodeniiMuzeul Naţional al Ţăranului Românmuzeu virtual al copilărieiChristian MalardDans le secret des maîtres du monde

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live