Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

16 Iunie 2012
Vizualizari: 6820
Comentează add

FN Herstal - primul automobil înmatriculat în București

Care mai de care - 16 iunie 2012 Care mai de care - 16 iunie 2012 - Conține audio Care mai de care - 16 iunie 2012 - Conține video

victor-spirache

            FN Herstal - fabricat la Liege (Belgia)

Primul automobil înmatriculat în București se află la Muzeul Naţional de Istorie a României. Este fabricată la FN Herstal, o fabrică de armament din Liege (Belgia), în anul 1900. Motorul este pus în funcţiune prin acţionarea unei manivele. Automobilul a aparţinut lui Bazil G. Assan, primul român care a explorat regiunile arctice şi primul român care a făcut o călătorie în jurul lumii. Cu alte detalii, Liliana Nicolae într-o scurtă istorie a traficului bucureștean.

Săptămâna aceasta, în Valea Jiului s-a jucat „Teatrul SubPământ”. Ultimele reprezentații sunt programate astăzi și mâine la Lupeni și Aninoasa. Este de fapt proiectul unui grup de tineri artiști din București despre care veți afla detalii din reportajul lui Ilie Pintea.

La Londra, săptămâna viitoare începe ultima etapă a Olimpiadei Culturale. Spectacole din toate domeniile, de la acrobație în biserici până la operă cântată de oamenii străzii. La câteva repetiții a asistat și Dan Vasiliu. El a aflat, printre altele, povestea Svetlanei și Alinei, mamă și fiică din România, care au locuit pe străzile Londrei. Un reportaj pe care trebuie să-l ascultați.

Supranumit “orașul cu porți de aur”, Nancy, aflat în estul Franței, este cunoscut pentru piața Stanislas, care poartă numele celui care a avut ideea de a o crea în onoarea regelui Ludovic al 15-lea. În 2005 s-au împlinit 250 de ani de la crearea acestei piețe inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO. La inaugurare, în 1755, vinul curgea din fântâna lui Neptun, iar focurile de artificii brăzdau cerul orașului. Autoarea reportajului și a fotografiei, Roxana Vasile.


Sorina Man ne oferă trei portrete, trei poveşti ale unor împătimiţi de benzi desenate: un grafician, un editor, un librar! Un reportaj avanpremieră la documentarul "Lumea în benzi desenate", transmis duminică, 17 iunie, de la 12.30.Playlist-ul ediției:

Josh Turner – Time Is Love
Vama Veche – Alt Oraș
Queen – We Will Rock You
Pussycat – Then The Music Stopped
Gerard Darmon – Amireux
King Charles – Mississippi Isabel
Josh Turner – Cold Shoulder
 

Aștept opiniile și comentariile voastre pe facebook.com/vspirache


Etichete FN HerstalPrimul automobil înmatriculat în BucureștiBazil G. AssanTeatrul SubPământOlimpiada culturalăorașul cu porți de aurNancy

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live