Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Victor Spirache

14 Aprilie 2012
Vizualizari: 7893
Comentează add

Teatrul Bulandra i-a cucerit pe ruși cu Cehov

Care mai de care - 14 aprilie 2012 Care mai de care - 14 aprilie 2012 - Conține audio Care mai de care - 14 aprilie 2012 - Conține video

victor-spirache

      "Ivanov" de Cehov. Regia: Andrei Șerban

La Festivalul Uniunii Teatrelor Europene de la Moscova, Teatrul "Lucia Sturza Bulandra" a prezentat cu aproape o săptămână în urmă, cel de al doilea spectacol al său, piesa "Ivanov", de Cehov, în regia lui Andrei Şerban. Un reportaj de Alexandru Beleavski, corespondentul nostru la Moscova.

Regiunea Vercors din Alpii francezi este un parc natural, în apropiere de Grenoble, o zonă în care stațiunile de ski sunt, în fapt, sate pitorești. Corespondenta noastră la Paris, Roxana Vasile, a fost acolo într-o deplasare organizată de Asociația Presei Străine și așa a avut ocazia să-i ia un interviu lui Thierry Abbat, un foarte original ghid montan.

An de an, în Vinerea Mare, sute de credincioşi din Valea Jiului şi din toate colţurile ţării participă la "Drumul Crucii de la Lupeni". Corespondentul nostru, Ilie Pintea, a realizat un reportaj pentru “Care mai de care” la cea mai lungă procesiune religioasă de acest fel din Europa.
Simona Șerbănescu ne invită într-o călătorie pe... Semeringul Bănățean. Adică pe calea ferată de la Oravița la Anina, care se numește așa pentru că seamănă cu calea ferată Semering din Austria. Și ea trece prin păduri, peste munți, străbate tuneluri, traverseză viaducte. Aveți aici și câteva imagini și, firește, un reportaj.

  

La noapte se vor împlini exact 100 de ani de la dispariția Titanicului. S-a întâmplat chiar în noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912. Cu un documentar pe-această temă, corespondentul nostru la Londra, Dan Vasiliu:

Playlist-ul ediției:

Perpetuum Jazzile - Jump
Phoenix - În umbra marelui urss
Alexandru Andrieș - Cea mai frumoasă zi
Jean-Jacques Goldman - Au Bout De Mes Rêves
Zoia Alecu - Încă un tren
Chris Norman - Goodbye Lady Blue

Mi-am propus ca în deschiderea emisiunii să vă ofer o piesă pe care, cu siguranță, o știți foarte bine. Este vorba de... Jump, de la Van Hallen, interpretată însă de un cor, fără niciun instrument, numai din voci. Din multe și... bune voci care aparțin unor tineri extrem de talentați, au deja câteva albume, cântă mai mult jazz, de-aici și numele: Perpetuum Jazzile... dar cântă la fel de bine și coveruri după Beatles, Michael jackson și... Van Halen:


 

Aștept opiniile și comentariile voastre pe facebook.com/vspirache 


Etichete Festivalul Uniunii Teatrelor EuropeneMoscovaTeatrul "Lucia Sturza Bulandra"Andrei ŞerbanDrumul Crucii de la LupeniVercorsGrenobleThierry AbbatSemeringul Bănățean100 de ani de la dispariția Titanicului

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live