Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

3 Iunie 2020
Vizualizari: 125
Comentează add

"Pericolul transmiterii prin apă pare a fi foarte mic în comparaţie cu pericolul reprezentat de absenţa distanţei fizice dintre persoane", subliniază specialiştii.

Care este cea mai sigură opţiune: plajă sau piscină?

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Ca în fiecare an, mulți sunt nerăbdători să se bucure de momente de relaxare pe plajă sau la piscină, însă epidemia de coronavirus ridică întrebarea: cât de sigur va fi vara aceasta să mergem la mare, scrie publicația grecească Vita.

Potrivit Centrului American pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, nu există niciun indiciu care să sugereze că virusul care provoacă boala COVID-19 s-ar putea răspândi la oameni prin apa din piscină, prin hidromasaj sau prin băi terapeutice, întrucât funcţionarea corectă a acestora şi întreţinerea instalaţiilor presupune utilizarea de dezinfectanţi care omoară virusul.

În legătură cu apa mării, nu este clar dacă aceasta poate răspândi coronavirusul. În mod normal, concentraţia ridicată în sare a apei mării ar putea omorî virusul, dar problema încă nu a primit un răspuns definitiv, spune doctor Robert Glatter de la Lenox Hill Hospital din New York.

Însă chiar dacă nu este foarte probabil ca virusul să fie transportat de apă, nu înseamnă că nu există un risc atunci când mergeţi la plajă sau la piscină, unde se află adunaţi mulţi oameni.

"Niciodată nu e prea mult să subliniem că majoritatea covârşitoare a transmiterilor virusului se realizează de la om la om, mai ales când oamenii se află la o distanţă mai mică de 1,5 metri", spune doctorul David Goldberg, specialist în boli contagioase la New York-Presbyterian Medical Group Westchester şi asistent universitar la Columbia University Irving Medical Center.

"Pericolul transmiterii prin apă pare a fi foarte mic în comparaţie cu pericolul reprezentat de absenţa distanţei fizice dintre persoane", subliniază specialiştii. 


Etichete plajăvarăaglomerațiebazinpiscinăturismHORECA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live