Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Monica Chihaia, Atena

29 Iunie 2015
Vizualizari: 1051
Comentează add

Cardurile de debit sau de credit emise în străinătate pot fi folosite fără restricţii pentru orice tranzacţie la bancomatele grecești.

Cardurile emise în străinătate nu au restricții la retrageri în Grecia

monica-chihaia-atena

Coadă la bancomat în Grecia. Foto: en.protothema.gr.

Băncile greceşti au rămas astăzi cu uşile închise, bursa din Atena nu funcţionează, iar unii comercianţi acceptă cu greu plăţile cu cardul, de teama unei posibile penurii de lichidităţi.

O puternică îngrijorare în rândul populaţiei a provocat decizia guvernului de a închide băncile şi a restricţiona sumele retrase din bancomate la 60 de euro pe zi.

De altfel, ATM-urile nu pot fi folosite astăzi. Autorităţile au anunţat că este necesar să fie în prealabil setate.

Închisă va rămâne săptămâna aceasta şi Bursa de Valori de la Atena.

Între timp, turiştii care au ales să-şi petreacă vacanţele în Grecia sunt informaţi pe toate canalele de comunicare că măsura nu îi afectează.

Cardurile de debit sau de credit emise în străinătate pot fi folosite fără restricţii pentru orice tranzacţie sau retrageri din bancomate.

La nivel politic, declaraţii puţine şi măsurate.

Cei câţiva membri ai executivului care au acceptat să vorbească despre decizia guvernului au subliniat că este o măsură de apărare.

După eforturile depuse pentru a putea plăti la sfârşitul săptămânii trecute pensiile şi salariile bugetarilor, retragerile masive din bancomate au determinat guvernul să convoace de urgenţă Consiliul de Stabilitate Financiară al Greciei.

Pe de altă parte, organizarea referendumului din 5 iulie, care va face cunoscută voinţa cetăţenilor greci de a mandata sau nu guvernul să accepte condiţiile creditorilor, este văzută ca parte a negocierilor.

Referendumul este o negociere prin alte mijloace, declara în această dimineaţă ministrul muncii, Panos Skourletis.

"Un da va închide dezbaterea privind continuarea negocierilor, în vreme ce un nu le va redeschide calea", a precizat oficialul elen. Între timp, liderul opoziţiei, ex-premierul Antonis Samaras, cere anularea a ceea ce a numit "referendum fără conţinut".


Etichete GreciabancicarduribancomateBursaAtenalichiditatipopulatieBursa de ValoriATMreferendumAntonis Samaras

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live