Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

5 Septembrie 2014
Vizualizari: 1000
Comentează add

Ministrul sănătătii, Nicolae Bănicioiu, a precizat că au fost deja tipărite peste 9,5 milioane de exemplare şi se află la tipărit ultima tranşă de un milion de carduri.

Cardurile de sănătate, la asigurați "începând din 20 septembrie"

angela-matei

Foto: Arhivă.

Cardurile naţionale de sănătate vor ajunge la asiguraţi începând din 20 septembrie şi vor fi distribuite de Poşta Română, potrivit contractului pentru asigurarea acestor servicii, semnat astăzi la Palatul Victoria.

Ministrul sănătătii, Nicolae Bănicioiu, a precizat că au fost deja tipărite peste 9,5 milioane de exemplare şi se află la tipărit ultima tranşă de un milion de carduri.

Nicolae Bănicioiu susţine că prin folosirea cardului de sănătate va exista un sistem transparent în cheltuirea banului public şi în asigurarea serviciilor de sănătate:

"Va da acces informaţiilor pentru medicul de familie şi informaţiilor medicale, şi cele confidenţiale, dar şi cele care pot fi folosite în caz de urgenţă.

"Accesul este, bineînţeles, permis de către pacient şi medicul de familie.

"Şi sistemul de sănătate contribuie la scoaterea din terapie intensivă a Poştei Române, pentru că, acest contract, sunt convins că va ajuta foarte mult Poşta Română şi cei 28.000 de angajaţi de-acolo", a afirmat Nicolae Bănicioiu.  

Prezent la ceremonie, premierul Victor Ponta a arătat că introducerea cardului de sănătate reprezintă o schimbare fundamentală în sistemul public de sănătate, care va oferi siguranţa că vor fi decontate doar serviciile reale.


Etichete cardurile naţionale de sănătatePoșta Românăasigurațiministrul sănătătiiNicolae Bănicioiuservicii de sănătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live