Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Ianuarie 2016
Vizualizari: 923
Comentează add

Cardul naţional de sănătate poate fi folosit din nou, după ce dimineaţă s-a produs un nou blocaj.

Cardul naţional de sănătate poate fi folosit din nou

radiojurnal

Foto: amfms.ro.

Cardul naţional de sănătate poate fi folosit din nou, după ce dimineaţă s-a produs un nou blocaj.

Sistemul le creează probleme pacienţilor şi medicilor, deşi este singura formă de probare a calităţii de asigurat.

Subiectul s-a aflat şi în atenţia emisiunii "Probleme la Zi", de la Radio România Actualităţi, de astăzi, când medicul Gabriela Cubinski a explicat că în ultima perioadă - mai ales vinerea - apar disfuncţionalităţi ale aplicaţiei.

Ea a apreciat că este nevoie permanent de actualizări, pentru că de multe ori cadrele sanitare se confruntă cu erori şi mesaje greşite generate automat.

"Colegii din spitale ne-au spus că nu mai au timp să facă medicină, deci toată lumea este aşezată pe sistemul acesta unic integrat să îl facem să funcţioneze. În momentul în care ceva nu funcţionează, coada de afară se măreşte, oamenii sunt nemulţumiţi, încercăm să dăm telefoane la Casă, dar a dispărut din păcate interfaţa cu Casa de Asigurări, şi atunci trimitem mailuri. Sunt mailuri fără răspuns, de foarte multe ori. Este o pierdere de timp să îl conectăm, să îl reconectăm, să îi dăm validare, revalidare. Toată lumea din sistem ştie ce se întâmplă!", a spus Gabriela Cubinski.

La rândul său, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a recunoscut, la aceeaşi emisiune, că sistemul este perfectibil şi că blocajele apar din cauza supraaglomerării.

"Niciodată nu am spus că este un sistem perfect, este un sistem perfectibil, este un sistem foarte mare, este un sistem la nivel naţional, care la acest moment are peste 60 de mii de utilizatori, iar accesarea lui într-o secundă a ajuns şi la 15.000 de accesări pe secundă. Accesări înseamnă aşa: de câte ori un furnizor de servicii accesează sistemul. Când spun 'furnizor de servicii' înseamnă de la cea mai mică farmacie la cea mai mare farmacie, de la cel mai mic spital la cel mai mare spital, de la toţi medicii de familie, toţi medicii specialişti, laboratoare, ş.a.m.d., toată lumea accesează sistemul", a afirmat Vasile Ciurchea.

Preşedintele Federaţiei SANITAS, Marius Sepi, a vorbit în aceeaşi emisiune despre afectarea actului medical şi a veniturilor personalului sanitar, dacă disfuncţiile la Cardul Naţional de Sănătate vor continua. 


Etichete cardul naţional de sănătatesistemul electronicblocajmedicul Gabriela Cubinskipreşedintele CNAS Vasile Ciurcheapreşedintele Federaţiei SANITAS Marius Sepidisfuncţionalităţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live