Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Alis Georgescu

14 Februarie 2017

Cardul profesional european poate fi folosit pe perioadă neliminată , dacă vă stabiliţi în ţara respectivă pe termen lung

Cardul European Profesional Cardul European Profesional - Conține audio

alis-georgescu

 

V-aţi obţinut calificările în afara Uniunea Europeană? Pentru acestea puteţi solicita un card profesional european. Acesta este o procedură electronică pe care o puteţi utiliza pentru a obţine recunoaşterea calificărilor dumneavoastră profesionale în altă ţară din Uniunea Europeană.

Este o procedură mai uşoară, mai rapidă şi mai transparentă decât metodele tradiţionale de recunoaştere a calificărilor profesionale: puteţi urmări on-line evoluţia cererii dumneavoastră şi puteţi reutiliza documente încărcate deja pentru a depune cereri noi în alte ţări. 

Cardul profesional european nu este un card propriu-zis. Este dovada electronică a faptului că aţi trecut cu succes de verificările administrative şi că v-au fost recunoscute calificările profesionale în ţara în care doriţi să lucraţi (ţara-gazdă) sau că îndepliniţi condiţiile necesare pentru a presta temporar servicii în ţara respectivă.
 
Atunci când vi se aprobă cererea, veţi putea genera un certificat în format PDF. Acesta va include şi un număr de referinţă pe care viitorul angajator îl poate utiliza pentru a verifica on-line validitatea certificatului dumneavoastră.
 
Dacă intenţionaţi să vă stabiliţi pe termen lung în ţara respectivă, s-ar putea să fie nevoie să vă înregistraţi pe lângă un organism profesional sau să vă supuneţi unor verificări suplimentare înainte de a putea să vă exercitaţi profesia. 
 
AUDIO:

Etichete cardul european profesionacalificăriMarianne Thissen

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live