Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 04 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

23 Septembrie 2017
Vizualizari: 1356
Comentează add

Acţiunea este organizată de Asociaţia română pentru Smart City şi Mobilitate şi îşi propune să le ofere autorităţilor locale şi centrale soluţii pentru creşterea calităţii vieţii.

Caravana Smart City

daniela-manuta

 

Un trafic mai fluid, un transport public modern şi civilizat, mai puţină poluare şi consum de energie, dar şi o relaţie mai bună a cetăţenilor cu autorităţile - sunt conceptele care vor fi promovate, începând de astăzi, timp de un an, de Caravana Smart City, lansată, astăzi, în capitală.
 
Acţiunea este organizată de Asociaţia română pentru Smart City şi Mobilitate şi îşi propune să le ofere autorităţilor locale şi centrale soluţii pentru creşterea calităţii vieţii în marile oraşe ale ţării.
 
Oraşele din România pot deveni inteligente dacă autorităţile locale şi centrale investesc în tehnologii novative pentru a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor.
 
Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate, Eduard Dumitraşcu, a declarat că autorităţile au la dispoziţie fonduri europene şi naţionale pentru implementarea astfel de proiecte care să ducă, de exemplu, la gestionarea mai eficientă a energiei din oraşe, a traficului rutier, dar şi de încurajarea utilizării metode alternative de transport.
 
Eduard Dumitraşcu: "Trebuie să dezvoltăm oraşele şi comunităţile noastre, pe principii de sustenabilitate, pe principii durabile, trebuie să ne gândim la generaţiile care vor urma după noi, trebuie să protejăm mediul.
 
"Ne propunem ca să promovăm aceste concepte, să promovăm alături de partenerii noştri soluţii pe care le vedem deja implementate, de exemplu de la Alba Iulia este cel mai bun proiect de Smart City pe care noi îl avem în acest moment.
 
"Noi încercăm să creăm un model replicabil al proiectului de Smart City de la Alba Iulia, încercăm să-l ducem în celelalte comunităţi din ţară, iar pe parcursul celor 12 luni, cât va dura călătoria noastră, sperăm să reuşim să promovăm acest model şi aceste concepte în cât mai multe comunităţi".
 
Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate îşi propune să creeze canalele necesare promovării şi implementării proiectelor de oraşe inteligente atât prin reunirea tuturor factorilor care participă la dezvoltarea acestui concept, cât şi prin acţiunile întreprinse de aceasta.

Etichete Caravana Smart CityAsociaţia română pentru Smart City şi MobilitateEduard Dumitraşcu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live