Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Raluca Daria Diaconiuc, Iaşi

15 Septembrie 2011
Vizualizari: 1363
Comentează add

O prostată de 600 de kilograme a fost expusăla Iași ca să atragă atenţia asupra simptomelor ce stau la baza afecţiunilor prostatei.

Caravana prostatei, la Iaşi

raluca-daria-diaconiuc-iasi

O prostată de 600 de kilograme a fost expusă în faţa Palatului Culturii pentru a atrage atenţia asupra simptomelor ce stau la baza afecţiunilor prostatei, a necesătăţii profilaxiei şi tratării acestora.

Asociaţia Română de Urologie derulează până în 18 septembrie, în cadrul Săptămînii Europene a Urologiei 2011, o amplă campanie de informare şi educaţiei. Zeci de ieşeni au venit să afle detalii despre afecţiunile prostatei iar mulajul a fost impresionant având 6 metri lungime şi 2,5 metri lăţime, 2 metri înălţime şi o greutate de 600 de kilograme. Prostata a mai fost expusă anterior în Olanda şi Slovenia, iar după terminarea caravanei din România va pleca în Slovacia şi Bulgaria.

Un număr foarte mare de bărbaţi suferă de afecţiuni ale prostatei. Unul din doi români trecuţi de 50 de ani prezintă simptome cauzate de aceasta. 45.000 de bărbaţi sunt diagnosticaţi anual cu prostată, iar numărul acestora a crescut şi mulţi bărbaţi aleg să nu meargă la medic pentru a discuta despre problemele pe care le au. Medicii transmit pacienţilor să facă examenul aferent acestei boli şi să ţină cont de recomandări, ne-a transmis Raluca Daria Diaconiuc.


Etichete Asociaţia Română de UrologieprostatăIașicampanii de preveniresănătate

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live