Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea

9 Martie 2017
Vizualizari: 672
Comentează add

Caravana Poftă de carte - inițiată în toamna anului trecut de Asociația OvidiuRo - a ajuns și în județul Hunedoara.

Caravana "Poftă de carte" a ajuns în județul Hunedoara Caravana "Poftă de carte" a ajuns în județul Hunedoara - Conține audio

ilie-pintea

Foto: Ilie Pintea.

Caravana Poftă de carte - inițiată în toamna anului trecut  de Asociația OvidiuRo - a ajuns și în județul Hunedoara, unde autoritățile locale estimează pentru anul acesta un număr total de 1254 de copii care pot beneficia de programul național Fiecare Copil în Grădiniță .

Acest program încurajează accesul la grădiniță al copiilor care provin din familii defavorizate prin acordarea lunară de tichete sociale pentru grădiniță, condiționate de prezența zilnică, iar la Aninoasa, unul dintre cele mai sărace orașe din Valea Jiului, a avut efectul dorit.

AUDIO:  Reportaj.

Cititul interactiv  a avut mare succes la Aninoasa, unde copiii au intrat rapid în joc.

Tema sesiunilor de citit este alimentația sănătoasă, iar activitatea pornește de la o carte publicată inițial în limba engleză și adaptată de OvidiuRo pentru copiii din România.

Părinții care se încadrează în baremul de venit prevăzut de lege, sub 284 lei/membru familie venit lunar, primesc tichete sociale pentru a-i putea aduce pe cei mici la grădiniță, iar unul dintre scopurile caravanei este îmbunătățirea acestui program. Beneficiarii acestui program, care i își aduc în fiecare zi copiii la grădiniță, au realizat deja cât de important e acest lucru pentru cei mici.

Echipele de voluntari de la Asociația OvidiuRo vor fi prezente toată săptămâna în grădinițele din Valea Jiului și vor încerca să afle de la factorii de decizie, dar și de la părinți, ce îmbunătățiri pot fi aduse acestui program național, care se adresează mai ales comunităților cu probleme sociale, așa cum e cea din această zonă.


Etichete reportajele rracaravana pofta de cartejudetul hunedoaraasociatia ovidiuro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live