Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

19 Februarie 2014
Vizualizari: 1103
Comentează add

Conform tradiţiei, la început de primăvară Radio România deschide seria Gaudeamus în Bănie cu un târg de Mărţişor cu totul special: Târgul Gaudeamus Craiova.

Caravana Gaudeamus porneşte la drum. Primul popas: Craiova

radio-romania

Vizitatori la Târgul Gaudeamus. Foto: Arhivă

Conform tradiţiei, la început de primăvară Radio România deschide seria Gaudeamus în Bănie cu un târg de Mărţişor cu totul special: Târgul Gaudeamus Craiova, 26 februarie – 2 martie, foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu”.

Evenimentul, ajuns în acest an la cea de a XIII-a ediţie, este iniţiat şi organizat de Echipa Gaudeamus, Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Oltenia Craiova, post care în iunie 2014 va împlini 60 de ani de existenţă.

Deschiderea oficială a Târgului Gaudeamus Craiova 2014 va avea loc, miercuri, 26 februarie, la ora 12.00, iar programul de vizitare al târgului este următorul: miercuri – sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 14.00. Intrarea publicului este liberă.

Oferta ediţiei cu numărul 13 a evenimentului, deocamdată fără nici un semn de ghinion, readuce în atenţia publicului craiovean câteva dintre elementele care definesc profilul şi atmosfera specifice târgurilor GAUDEAMUS:

- o selecţie de titluri reprezentative pentru piaţa de carte românească, în acest moment, prezentate de cei aproape 40 de participanţi;

- importante reduceri de preţuri, pachete şi oferte promoţionale;

- un program dens şi variat de evenimente culturale (lansări, dezbateri), într-un număr record pentru Caravana GAUDEAMUS;

- finala zonală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, adresat liceenilor;
- Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, cu participarea elevilor din zona Olteniei premiaţi la concursuri internaţionale la diverse discipline;

- concursul „Miss Lectura” şi Tombola Gaudeamus.

Ca şi la ediţiile precedente, expozanţii şi vizitatorii târgului sunt invitaţi să participe la proiectul „Cărţile se întorc acasă”, prin intermediul căruia peste 85.000 de mii de volume donate cu prilejul Târgurilor GAUDEAMUS, începând cu anul 2010, au ajuns în biblioteci din mediul rural, subfinanţate la capitolul achiziţii.

Conferinţa de presă care precede deschiderea ediţiei va avea loc marţi, 25 februarie, la ora 12.00, la sediul Radio România Oltenia Craiova (Bulevardul Ştirbei Vodă nr. 3).
 


Etichete Radio RomâniaTârgul GaudeamusCraiovaTeatrul Naţional Marin Sorescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live