Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Vulcan, Sibiu

23 Noiembrie 2020
Vizualizari: 260
Comentează add

Carantină în municipiul Mediaș, orașul Avrig și comuna Orlat

carmen-vulcan-sibiu

Foto: Arhivă/ Gabriel Sava.

Carantină, începând cu ora 5:00, în municipiul Mediaș, orașul Avrig și comuna Orlat

În județul Sibiu, aflat de două săptămâni pe primul loc în țară la rata de contaminare cu noul coronavirus, intră în carantină în această dimineață de la ora 5:00 municipiul Mediaș, orașul Avrig și comuna Orlat.

Numărul localităţilor din judeţul Sibiu aflate în carantină a ajuns la şapte, iar peste 60% din populaţia judeţului se află sub aceste restricţii. În ultimele trei zile s-au înregistrat ușoare scăderi ale ratei incidenței cumulate.

Restricțiile impuse în noile localități care au intrat de astăzi în carantină sunt aceleași: deplasările se pot face numai în interes profesional, pentru asistență medicală, cumpărături de strictă necesitate, voluntariat, donare de sânge și activități fizice, inclusiv plimbarea animalelor de companie, dar în apropierea locuinței.


Realizator: Măsura se aplică deja în opt municipii din ţară, iar în Ilfov, județul aflat pe locul doi la rata contaminării, mai bine de un sfert din localități sunt în carantină şi pot urma curând alte patru. Capitala, înconjurată de aceste localităţi, a depășit pragul de șase cazuri de infectare la mia de locuitori.

Bucureștiul continuă, de altfel, să conducă în clasamentul cazurilor noi zilnice, 1.222 raportate ieri. Ieri au fost anunțate 5.837 de noi îmbolnăvit, în urma efectuării a doar 20.790 de teste la nivel național.

Numărul cazurilor active a scăzut față de ziua anterioară, aceasta fiind o premieră pentru ultimele două luni, dar s-a depășit pragul de 10.000 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, respectiv, 10.047, cu încă 131 înregistrate ieri.

(RS)


Etichete carantinaMediașAvrigcomuna Orlatcoronavirus(RS)sibiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live