Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 August 2020
Vizualizari: 188
Comentează add

Magistraţii urmează să decidă și dacă DSU va plăti daune de 4 milioane de de euro, sumă cerută de primăria comunei Gornet.

Carantina din Gornet, Prahova, se judecă azi la Curtea de Apel București

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Curtea de Apel Bucureşti se pronunţă marți, 4 august, asupra cererii autorităţilor locale din comuna Gornet, judeţul Prahova, de anulare a ordinului DSU privind plasarea în carantină.
 
De asemenea, magistraţii urmează să decidă dacă DSU va plăti daune de 4 milioane de de euro, sumă cerută de primăria comunei Gornet. Carantina a fost instituită, după ce în decurs de două săptămâni în satul cu acelaşi nume au fost depistate 15 cazuri de coronavirus.
 
Iniţial, avocatul, care îi reprezintă pe localnici, a declarat că autorităţile locale cer despăgubiri de 500 de mii de euro de la DSU, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă, pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi.
 
De asemenea, cetăţenii nu ar mai fi acceptaţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe. Avocatul a anunţat ulterior că majorează la 4 milioane de euro despăgubirile cerute. 

Etichete GornetPrahovacarantinăjustiție

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live