Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Oana Onel

27 Martie 2017
Vizualizari: 1105
Comentează add

Sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Marin Preda” din Alexandria s-a transformat în scenă pentru trupele de teatru de la şcolile din municipiu.

Caragiale, în interpretarea elevilor din Alexandria Caragiale, în interpretarea elevilor din Alexandria - Conține audio

oana-onel

Elevi din Alexandria interpretând o scenetă, martie 2017. Foto: Oana Onel.

Teatrul este sărbătorit, astăzi, în întreaga lume. În România, la Alexandria, sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Marin Preda” s-a transformat, cu acest prilej,  în scenă pentru trupele de teatru de la şcolile din municipiu, care au prezentat scurte piese de teatru, sub coordonarea profesorilor de limba română.

Astfel, elevii Școlii Gimnaziale “Ștefan cel Mare” au prezentat schița Bacalaureat de I.L. Caragiale, sub coordonarea profesoarei Roxana Lăduncă, iar cei de la Școala Gimnazială Mihai Viteazul au pus în scenă Vizită, sub coordonarea profesoarelor Simona Petrică și Mirelea Velcea, O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale, coordonaţi de prof. Florentina Dumitru și Anuța Voinea, respectiv Un amănunt de Mircea Santimbreanu, coordonaţi de prof. Elena Drăgan.

Tot la bibliotecă a fost vernisată si expoziția de carte intitulată  ”Dramaturgi români”, care cuprinde volume semnate de cunoscuți scriitori români.


Etichete teatrureportajele rraalexandriacaragiale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live