Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Septembrie 2017
Vizualizari: 1368
Comentează add

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil

Caporalul Mădălin Stoica a murit în misiune în Afganistan Caporalul Mădălin Stoica a murit în misiune în Afganistan - Conține video

radiojurnal

  Caporalul Mădălin Stoica (Foto: Ilie Pintea)

Unul dintre militarii români răniţi în această dimineaţă în Afganistan a murit, a anunţat cu puţin timp Ministerul Apărării Naţionale.

Caporalul Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Era la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al MApN din anul 2002. 

Alţi doi militari au fost răniţi în acelaşi incident şi au fost internaţi în stare stabilă. Mădălin Stoica şi colegii lui se aflau într-un convoi de patru autovehicule blindate, când  o maşină-capcana a intrat în blindatul lor.

Militarii care fac parte din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei Focşani participau la o patrulă în regiunea Kandahar din sudul Afganistanului.

România participă cu 620 de militari la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan şi cu alţi aproximativ 300 la operaţiuni aflate sub comanda NATO, UE, ONU sau OSCE în alte regiuni.

Este al 29-lea militar român care şi-a pierdut viaţa în misiunile externe, alţi peste 180 fiind răniţi.

VIDEO EXCUSIV: Mădălin Stoica, într-un reportaj despre medicii și sanitarii din teatrul de operații, realizat de Ilie Pintea și Mario Balint la Kandahar


Etichete mort în misiuneMădălin StoicaAfgasnistanMApNKandahar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live