Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Joi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 176
Comentează add

Capitoliul şi împrejurimile au fost transformate în zonă militară înaintea învestirii lui Joe Biden ca preşedinte al SUA.

Capitoliul, transformat în zonă militară înaintea învestirii lui Joe Biden

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Măsuri de securitate la Washington înaintea investirii președintelui Biden/ (ENG) WASHINGTON, DC - JANUARY 15: A VA National Guard soldier stands outside the razor wire fencing that surrounds the US Capitol on January 15, 2021 in Washington, DC. After last week's Capitol Riot the FBI has warned of additional threats against the US Capitol and in all 50 states. According to reports, as many as 25,000 National Guard soldiers will be guarding the city as preparations are made for the inauguration of Joe Biden as the 46th U.S. President. Liz Lynch/Getty Images/AFP  Liz Lynch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Miercuri, Joe Biden va fi instalat oficial în biroul oval. Cel de al 46 la președinte al Statelor Unite s-a angajat să semneze o serie de ordine executive încă din prima zi a președinției sale, dar pentru ca totul să decurgă fără incidente, forțele de ordine se mobilizează în Statele Unite. Președintele Donald Trump, care nu recunoaște victoria lui Joe Biden, va pleca miercuri dimineață de la Casa Albă în direcția Florida. El nu va participa la ceremonia de învestire a noii echipe Joe Biden-Kamala Harris. 

Capitoliul Statelor Unite și ariile din preajmă au fost transformate în zonă militară înaintea învestirii lui Joe Biden ca președinte al Statelor Unite, la 20 ianuarie. Au fost instalate bariere de peste doi metri înălțime în jurul Capitoliului, al clădirilor Biroului Congresului și Curții Supreme. Mulți dintre cei 25.000 de militari ai Gărzii Naționale vor fi înarmați. Trupele au fost fotografiate dormind în aproape fiecare colț al Capitoliului. Sunt pregătiri pentru inaugurare despre care observatorii spun că nu s-au mai văzut de când președintele Lincoln a depus jurământul în timpul războiului civil. Serviciul secret coordonează cea mai mare prezență de securitate din istoria distinctului Columbia, din cauza potențialului de noi violențe după tentativa de insurecție de la 6 ianuarie. Centru Washington DC este blocat de baricade, garduri de oțel și vehicule blindate, iar mai multe 13 stații de metrou au fost închise.

În Alexandria, Virginia, am văzut aseară bărci de poliție, patrulând pe fluviul Potomac în direcția Washington DC. Joe Biden și administrația sa îşi vor începe miercuri, la ora prânzului, mandatul într-un moment periculos pentru o națiune care are în față provocări imense de sănătate publică și securitate națională. Joe Biden va prelua conducerea răspunsului federal la pandemia de coronavirus și asupra unei economii sever afectată de ea la două săptămâni după asediul suporterilor de extremă dreapta a lui Trump împotriva Capitoliului și în mijlocul semnalelor că teroriștii interni urmăresc să perturbe ceremonia de învestire și primele zile ale președinției Biden. Este probabil că nici unul dintre membrii cabinetului Biden nu vor fi confirmați de Senat în prima sa zi la Casa Albă.

Joe Biden va încerca să unifice o țară extrem de divizată, care poartă încă rănile violențelor de la Capitoliu, în vremea ce va încerca să funcționeze cu un Senat care va fi consumat de punerea sub acuzare a lui Donald Trump în Congres pentru a fi incitat insurecția de la 6 ianuarie. Joe Biden contează pe faptul că Senatul va fi capabil să își împartă timpul între procesul de așa numit impeachment împotriva lui Donald Trump și munca legislativă asupra pachetului de stimulente financiare, dar și asupra confirmărilor membrilor cabinetului. Echipa Biden are o mare experiență în Washington, ceea ce ar putea însemna, spun experții, că va fi capabilă să gestioneze provocările unice în istoria Statelor Unite. Primele priorități ale viitorului președinte Joe Biden vor fi controlarea pandemiei de coronavirus și asistența economică acordată celor mai greu loviţi de ea. 


Etichete (ii)învestireJoe Biden

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live