Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Marchiş, Maramureş

10 Noiembrie 2018
Vizualizari: 685
Comentează add

Astăzi va fi desemnat oraşul care va purta titlul de Capitală a Tineretului din România, în perioada 2 mai 2019 - 1 mai 2020.

Capitala Tineretului din România va fi anunţată la Summitul Tinerilor

adrian-marchis-maramures

Astăzi va fi desemnat oraşul care va purta titlul de Capitală a Tineretului din România, în perioada 2 mai 2019 - 1 mai 2020.

Anunţul va fi făcut în cadrul celei de-a 3-a ediţii a Summitului Tinerilor, care se desfăşoară, în aceste zile, la Baia Mare. Tot acolo a fost lansat astăzi, în ţara noastră, Corpul European de Solidaritate pentru tineri. Corespondentul nostru, Adrian Marchiş, relatează:


Reporter: În România, prin Corpul European de Solidaritate lansat astăzi la Summitul tinerilor de la Baia Mare vor fi investiţi în următorii doi ani peste 12 milioane de euro pentru proiectele tinerilor şi asociaţiile de tineret. Coordonatorul programului pentru România, Andrei Popescu:
Andrei Popescu: Corpul European de Solidaritate este o iniţiativă a UE care îşi propune să finanţeze activităţi pentru tineri şi pentru organizaţii de tineret pe trei coordonate: voluntariat, joburi sau internshipuri şi aşa-numite proiecte de solidaritate de voluntariat la nivel local. ESte foarte flexibil, finanţarea este uşor de obţinut şi există totodată şi o serie de mecanisme de suport în care organizaţiile şi tinerii să înveţe cum să scrie proiecte şi cum să acceseze aceşti bani.


Reporter: În această seară la Baia Mare vom afla viitoarea capitală a tineretului din România, desemnată de un juriu dintre municipiile finaliste - Roman, Braşov şi Iaşi.

Tot în Gala Tineretului din România se vor premia cele mai bune proiecte ale tinerilor.


Etichete Capitala Tineretului din RomâniaSummitul TinerilorBaia Mare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live