Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Ianuarie 2021
Vizualizari: 175
Comentează add

Un juriu a analizat candidaturile a 10 oraşe din Italia. "Cultura non isola", cu sensul de "cultura nu izolează" a fost sloganul oraşului Procida.

"Capitala culturii italiene" în anul 2022 - Oraşul-insulă Procida

radiojurnal

  Foto wikipedia

Oraşul-insulă Procida va fi "Capitala culturii italiene" în anul 2022. Decizia a fost anunţată de un juriu, care a analizat candidaturile a 10 oraşe din Italia, ţară care speră că peste doi ani cultura şi turismul vor reveni printre preocupările oamenilor.

Corespondenta la Roma, Elena Postelnicu a transmis că desemnarea a avut loc ieri, în prezenţa ministrului culturii şi turismului, Dario Franceschini, care a apreciat că în 2022, lumea şi Italia vor reveni la normalitate, iar turismul internaţional va fi la fel de impresionant ca până în ianuarie anul trecut".

Elena Postelnicu: "Cultura non isola", cu sensul de "cultura nu izolează" a fost sloganul candidaturii oraşului Procida la "Capitala culturii italiene", cu justificarea că pământul insulei este un loc de explorare, experimentare şi cunoaştere, un model de culturi şi o metaforă a omului contemporan. Procida este o insulă de origine vulcanică din Golful Napoli, regiunea Campania, cu o populaţie de aproximativ 10.300 de locuitori şi o suprafaţă de 4,26 de kilometri păraţi. Procida, cunoscută şi datorită filmului "Il postino" ("Poştaşul"), de Giuseppe Tornatore, a devenit faimoasă după exilul poetului chilian Pablo Neruda pe insula sărăcăcioasă şi împietrită în timp, aşa cum era în trecut.


Etichete "Capitala culturii italiene"-2022"Cultura non isola"oraşul-insulăProcida

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live