Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: "ANTENA PARTIDELOR PARLAMENTARE" (emisiune conf.Legii 41/1994) Marţi, 10 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Solomon

15 Martie 2010
Vizualizari: 1149
Comentează add

Mii de transportatori anunţă că vor protesta miercuri şi joi în centrul Bucureştiului, iar autovehiculele vor bloca circulaţia în zona Piaţa Victoriei.

Capitala, blocată de transportatori

sorin-solomon

Transportatorii ameninţă cu blocarea traficului în Bucureşti. Foto: Mediafax.

Peste 7 mii de soferi de la firmele de transport de persoane, taximetrişti si instructori auto vor protesta miercuri şi joi in Capitala, potrivit preşedintelui Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor autorizaţi din România, Vasile Ştefănescu.

Acesta precizează că principalele lor solicitări vizează elaborarea unei legi unice a transporturilor şi emiterea unei hotarari de guvern pentru a opri frauda fiscală din acest domeniu.

Protestul va avea loc între orele 10 şi 15, în faţa sediului Executivului.

Organizatorii spun că la miting vor participa 1.500 de autocare şi autobuze, 600 de maşini ale şcolilor de şoferi şi 10.000 de taxiuri, care se vor alinia pe bulevardul Kiseleff de la Muzeul Antipa la Piaţa Presei Libere.

Transportatorii neautorizaţi aduc, conform Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor autorizaţi din România, pierderi anuale la buget de 300 milioane de euro, prin neimpozitarea activităţii.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor autorizaţi din România reprezintă toate firmele de taxi din ţară, 70% din şcolile de şoferi, 70% din firmele care efectuează transport de persoane şi 25% de marfă.

Grevă şi la Metrou

În cea de-a doua zi a protestului transportatorilor, circulaţia de la Metrou va fi oprită.

Sindicaliştii de la metrou au anunţat declanşarea grevei generale cu începere din 18 martie a declarat Ioan Rădoi, preşedinte al Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou.

Sindicaliştii de la metrou vor opri total activitatea, între orele 04.00 şi 16.00, urmând ca circulaţia să fie reluată la capacitate normală până la ora 23.00, a spus Rădoi.

În 17 şi 18 noiembrie 2009, metroul bucureştean nu a funcţionat decât de la ora 16,00.  

Circa 650.000 de călători au fost afectaţi de protestele angajaţilor de la metrou.


 


Etichete transportatorimitingautovehiculePalatul Victoria

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live