Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

25 Septembrie 2021
Vizualizari: 218
Comentează add

În Bucureşti au intrat în vigoare, la miezul nopţii, restricţii suplimentare impuse de numărul mare de cazuri de coronavirus.

Capitala a intrat în scenariul roșu

nicoleta-stoian

Foto: Arhivă/ Cătălin Radu

În Bucureşti au intrat în vigoare, la miezul nopţii, restricţii suplimentare impuse de numărul mare de cazuri de coronavirus.

 De trei zile, rata de infectare a depăşit în Capitală nivelul de 3 la mia de locuitori.

Participarea la evenimentele din București este de astăzi condiționată de prezentarea certificatului verde, care atestă vaccinarea anti-COVID, testarea recentă sau trecerea prin boală în urmă cu cel mult șase luni.

Chiar și cu această condiție, nunțile și botezurile se pot organiza în spații interioare cu cel mult 200 de participanți, iar mitingurile sau demonstrațiile în exterior - cu maximum 100 și cu respectarea măsurilor de protecție.

În restaurante, cinematografe, săli de spectacole, locuri de joacă sau piscine, accesul este condiționat tot de prezentarea certificatului verde și doar la jumătate din capacitate.

Exclusiv pe baza vaccinării complete a tuturor participanților în urmă cu cel puțin 10 zile se pot organiza competiții sportive la capacitate maximă a sălilor, cursuri de instruire cu peste 250 de persoane în interior și peste 300 în exterior sau conferințe cu peste 300 de persoane în interior.

Activitățile recreative și sportive se pot desfășura în aer liber cu participarea a cel mult 10 persoane, care nu locuiesc împreună.

Realizator: La nivel național, sunt peste 400 de localități în scenariul roșu, cu rată de incidență de peste 3 la mie.


Etichete bucuresticoronavirusrestrictiitestarecertificat covidscenariul rosu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live