Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

20 Decembrie 2016
Vizualizari: 887
Comentează add

Directorul general al CEH, Mihai Melczer, a declarat că primele care vor fi afectate, de amânarea intrării în insolvență a CE Hunedoara, sunt cele două termocentrale.

Capacităţile de producţie de la Mintia și Paroşeni ”vor fi oprite”

ilie-pintea

Sediul Complexului Energetic Hunedoara (foto: Ilie Pintea)

Sindicatele minerilor cer un nou termen de judecare a cererii de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara, faţă de cel stabilit iniţial pentru 27 decembrie.

Mai mulţi lideri ai acestora au protestat spontan astăzi în faţa Tribunalului Hunedoara şi a Prefecturii Deva, spunând că intrarea în insolvenţă este singura cale pentru ca societatea să mai poată să extragă cărbune şi să producă energie.  

Directorul general al CEH, Mihai Melczer, a declarat că primele care vor fi afectate sunt cele două termocentrale. 

Mihai Melczer: ”Este cu certitudine cel mai delicat moment. Niciodată aşa ceva nu s-a întâmplat. Noi acum suntem în imposibilitatea de a face orice. Orice resursă este consumată. De mâine începem un program de oprire a capacităţilor de producţie de la termocentralele Mintia şi termocentrala Paroşeni”. 

Sindicaliştii care au pichetat astăzi Prefectura judeţului Hunedoara spun că amânarea intrării în insolvenţă va duce societatea în colaps. 

Darius Câmpeanu, preşedintele Sindicatului "Muntele": ”Există un mare risc, acela de a se bloca activitatea şi nu se pot plăti drepturile din contractul colectiv de muncă, lucru care generează o tensiune extraordinară în rândul oamenilor”. 

Oprirea termocentralelor va afecta în mod direct abonaţii societăţilor de termoficare din Deva, Petroşani, Lupeni şi Vulcan, care şi-ar putea petrece sărbătorile în frig.

În ceea ce priveşte salariile celor 5.200 de angajaţi, administraţia a dat asigurări că va face tot posibilul pentru a le achita în următoarele zile.


Etichete industrieComplexul Energetic HunedoaraMintiaParoșeniValea Jiului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live