Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

17 Octombrie 2020
Vizualizari: 185
Comentează add

Capacitatea de internare pentru bolnavii COVID-19 din Timiș va fi extinsă

alina-bujanca

  

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, care este supraaglomerată, a început să refuze de pacienți cu COVID-19.

Aceștia sunt redirecționați către unitățile suport, unde medicii au la dispoziție și o platformă online care îi ajută să pună corect diagnosticul și să aplice cel mai bun tratament.

Având în vedere creșterea de la o zi la alta a cazurilor pozitive în perioada următoare, capacitatea de internare pentru bolnavii cu COVID-19 din județul Timiș va fi extinsă în două unități sanitare.

Reporter: Alina Bujancă: Cu 15 focare active în județ și spitalele aproape pline medicii timișeni fac față tot mai greu valului de pacienți care se prezintă la poarta unităților medicale. Cel mai solicitat este spitalul din linia întâi de boli infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara, unde bolnavii au început să fie refuzați și redirecționați către unitățile suport.
Medicul Virgil Musta spune că decizia este greu de luat:
 
Virgil Musta: Sunt cazuri care sunt grave și poate competența altor spitale sau posibilitățile terapeutice nu sunt la fel de bune ca la noi şi atunci avem o mare dilemă: cum putem face ca să preluăm aceşti pacienţi, să vedem care dintre pacienții noștri pot fi direcționați poate în alt spital. E dificil, e o decizie greu de luat, atâta timp cât pacienţii vin și plâng la ușa spitalului că doresc să se interneze și noi le spunem 'îmi pare rău, dar nu mai avem nici un loc'.
 
Reporter: Vestea bună este că cel mai probabil de săptămâna viitoare la Spitalul Județean și într-o aripă a Institutului de Boli Cardiovasculare se vor deschide noi zone roșii, pentru a primi pacienți cu COVID-19 - spune managerul de la "Victor Babeș", Cristian Oancea:
 
Cristian Oancea: Sperăm ca în câteva zile să creştem capacitatea de a interna cu vreo 100, 110 paturi, jumătate dintre ele prevăzute cu oxigen.
 
Reporter: Întrucât extinderea capacității spitalelor COVID vine la pachet cu necesitatea asigurării de specialiști infecționiști Spitalul "Victor Babeș" pune la dispoziția medicilor din unitățile suporți platforma online "pandemic controller", unde după  introducerea datele pacienților şi a simptomelor se face o evaluare personalizată, precum şi stabilirea celui mai potrivit tratament.
 
(PH)

Etichete Timiscovid-19internarespital(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live