Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

29 Iunie 2022
Vizualizari: 288
Comentează add

De astăzi de la prânz sunt în vigoare, până vineri seara la ora 22:00, avertizări cu cod portocaliu și galben de căldură persistentă și disconfort termic accentuat.

Caniculă pe întreg teritoriul ţării

alina-bujanca

Foto: Arhivă.

Realizator: Urmează încă două zile de caniculă în toată țara. De astăzi de la prânz sunt în vigoare, până vineri seara la ora 22:00, avertizări cu cod portocaliu și galben de căldură persistentă și disconfort termic accentuat.

Sunt restricții de viteză pe calea ferată din cauza temperaturilor ridicate de peste 50 de grade care se înregistrează la nivelul șinelor. De astăzi și până vineri, trenurile CFR Călători și ale operatorilor privați circulă cu limitări de viteză, din motive de siguranță. Şinele se dilată din cauza căldurii, în special în vestul țării, unde este cel mai cald. În județul Timiș au fost impuse restricții temporare de circulație și pentru vehiculele cu gabarit mare. Tot aici, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei.

Reporter: Alina Bujancă - Lucrătorii în aer liber, persoanele vârstnice și cele cu boli cronice au avut cel mai mult de suferit de pe urmă temperaturilor crescute.
- La ce lucrați acum?
-: La canalizare.
Reporter: V-au asigurat apă?
-: Avem. 
Reporter: Cât de greu este să lucraţi pe căldură?
-: Facem pauze mai dese.
*
Reporter: E zăpuşeală aici la dvs, în piaţă.
-: Şi căldură, şi oboseală, şi se strică multă marfă, arunci...
*
Reporter: Cum aţi făcut faţă căldurii astăzi?
-: Vai... Cu greu! Am o programare la medic, de-aia am ieşit. Că am tensiune.
Reporter: Cum vă protejaţi?
-: Păi mă recoresc cu apă, mai cu evantaiul...
*
Reporter: Mai multe persoane au solicitat ajutorul medicilor de la Ambulanţă sau au ajuns la Urgenţă, după ce li s-a făcut rău din cauza căldurii. Şeful UPU de la Spitalul Judeţean din Timişoara, medicul Mihai Grecu, se aşteaptă ca în zilele următoare numărul pacienţilor să crească.
Mihai Grecu: Marea majoritate au fost pacienţi cu afecţiuni cronice, care s-au decompensat; cel mai probabil, din cauza căldurii. Ne aşteptăm la o creştere a numărului de prezentări în Urgenţă. 
Reporter: Autorităţile au transmis recomandări populaţiei pentru a se proteja pe timp de caniculă.
Mihai Grecu: În primul rând, să nu se expună, să nu se avânte pe afară. Dacă totuşi nu pot face lucrul ăsta, măcar să fie îmbrăcaţi în haine de culoare deschisă, din fibre naturale, lejere, să aibă capul acoperit, să se hidrateze.
Reporter: Încă de luni, în judeţul Timiş au fost deschise şase puncte de prim-ajutor - patru la Timişoara şi două la Lugoj, la oficiile poştale, la Operă şi în pieţele agroalimentare. 
Mâine se aşteaptă temperaturi şi mai ridicate, de 38 de grade Celsius.


Etichete (ii)caniculadisconforttermic

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live