Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI (DEZBATERE RRA) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

27 Aprilie 2016
Vizualizari: 1282
Comentează add

De azi, candidaturile depuse pentru alegerile de la 5 iunie pot fi contestate.

Candidaturile depuse pentru alegerile locale pot fi contestate de azi

andrei-serban

Începând de astăzi, candidaturile depuse pentru alegerile de la 5 iunie pot fi contestate.

Acestea vor rămâne definitive după data de 3 mai.

Ieri a fost ultima zi în care s-au mai putut depune candidaturile, în scris, pentru consiliile locale, primari şi consiliile judeţene.  

Candidatul PSD-UNPR pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a trimis un decalog contracandidaţilor, în care se regăsesc angajamente care să fie respectate, indiferent cine iese primar. 

Gabriela Firea: "Un transport public european, un tichet unic pentru transport, să menţinem gratuitatea în ceea ce priveşte călătorii pensionari, să avem în fiecare cabinet medical de şcoală un medic, pentru că acum nu există acestă situaţie. Toate grădiniţele, creşele, şcolile şi liceele să fie supravegheate, reţeaua de termoficare dezvoltată, să fie îmbunătăţită". 

Candidatul PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, Cătălin Predoiu, a declarat că vrea să crească bugetul Bucureştiului. 

Cătălin Predoiu: "Obiectivul meu principal este să consolidez finanţele Bucureştiului, pentru că un buget consolidat şi investiţii în Bucureşti, vor aduce locuri de muncă, spaţii culturale, vor aduce şcoli, vor aduce un interes care va transforma încet, încet Bucureştiul într-un pol regional, într-un oraş al viitorului, în care oamenii să trăiască cu plăcere".

Candidatul Uniunii "Salvaţi Bucureştiul" pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, vrea să organizeze un sistem simplu de plată a taxelor şi impozitelor. 

Nicuşor Dan: "Trebuie să simplificăm, administraţia, ca să nu punem oamenii pe drumuri, să punem tot ce înseamnă informaţie despre Bucureşti într-un sistem informatic integrat. Al doilea pas: rezolvarea problemelor reale ale Bucureştiului: traficul, cu şoseaua de centură, dezvoltarea RATB". 

Pentru Primăria Generală a Capitalei vor mai candida şi Robert Turcescu, din partea Partidului Mişcarea Populară, Daniel Barbu, membru al Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, şi Bogdan Diaconu, Partidul România Unită.

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, s-a înscris pentru un nou mandat. În ţară, pentru primăriile reşedinţelor de judeţ s-au înscris şi independenţi: la Sibiu - Ana Alexandrina Matei, iar la Cluj-Napoca - Octavian Buzoianu.

Şi Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Bulgară din Banat şi Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România au depus liste de candidaţi în ţară, pentru alegerile locale. 

Campania electorală în audiovizual începe pe 6 mai şi se încheie pe 4 iunie, la ora 7:00.

Reprezentanţii partidelor parlamentare au acceptat, ieri, oferta editorială, prezentată de conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune, ofertă care cuprinde programe speciale rezervate alegerilor.

Pe durata campaniei, la posturile SRR, vor fi difuzate buletine de ştiri electorale, emisiuni de promovare a programelor electorale ale candidaţilor şi de dezbatere electorală.


Etichete candidaturialegeri localeaepelectoralcandidatiprimariicontestatiicampanie electoralasrr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live