Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII ''IN MIEZ DE VARA''(CONTINUARE) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc

27 Septembrie 2016
Vizualizari: 1161
Comentează add

Democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump s-au contrazis în privinţa rolului pe care Statele Unite ar trebui să-l joace pe scena internaţională.

Candidaţii la preşedinţia SUA au confirmat divergenţele majore dintre ei

doina-saiciuc

Donald Trump şi Hillary Clinton Foto: Arhivă.

În prima din cele trei dezbateri televizate, programate până la alegerile din 8 noiembrie, democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump s-au contrazis în privinţa rolului pe care Statele Unite ar trebui să-l joace pe scena internaţională şi şi-au contestat reciproc capacitatea de a conduce ţara.

Singurul punct comun a fost detereminarea de a combate terorismul. Dezbaterea s-a încheiat cu îndemnul democratei pentru participarea la vot şi cu angajamentul republicanului - " dacă ea câştigă, o voi sprijini pe deplin" - după cum a promis domnul Trump.  

Dezbaterea a durat 90 de minute, fără nicio pauză, timp în care candidaţii s-au atacat unul pe celălalt, au făcut declaraţii politice şi, câteodată, au încercat să schimbe amabilităţi reci.

A fost nevoie însă de numai câteva minute pentru ca dezbaterea să escaladeze într-o retorică a unor dure acuzaţii reciproce. Hillary Clinton a arătat că Donald Trump a fost unul dintre cei care s-au aflat la rădăcina crizei imobiliare care a fost centrul ultimei recesiuni, în verme ce Donald Trump a atacat agenda economică a rivalei democrate, arătând că ar dezavantaja Statele Unite în favoarea Chinei şi Mexicului.

În vreme ce Donald Trump a promis lege şi ordine, doamna Clinton a deplâns discriminarea rasială cu care operează poliţia şi l-a acuzat pe Donald Trump de rasism. Hillary Clinton a acuzat Rusia că a spart sistemul de computere al Comitetului Naţional Democrat, în verme ce Donald Trump a răspuns pasionat: "Nu ştim dacă a fost Rusia, poate a fost China" - a insisitat domnul Trump. Sigur că ambii şi-au expus viziunea asupra modului în care ar înfrânge grupul Stat Islamic.

Singurul terem comun - "Teroriştii trebuie şi vor fi înfrânţi". "NATO este o alianţă învechită pentru că nu se concentrează asupra terorismului" - a reafirmat  Donald Trump, acuzând contribuţiile financiare mici ale unora dintre aliaţii europeni.


Etichete ClintondezbatereSaiciucNATOISIScampaniepreşedinte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live