Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

2 Octombrie 2019
Vizualizari: 485
Comentează add

Candidaţii polonez şi suedez pentru posturi de comisari europeni, respinşi de legislativul european şi urmează să fie reaudiaţi.

Candidaţii polonez şi suedez pentru posturi de comisari respinşi

radu-dobritoiu

Noi probleme pentru echipa propusă de viitorul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Comisiile de specialitate din legislativul european au respins alţi doi candidaţi: pe cel polonez şi pe cel suedez. Europarlamentarii români au votat împotriva polonezului desemnat la agricultură, după cum relatează trimisul nostru, Andrei Şerban.

Reporter: Janusz Wojciechowski, din partea Poloniei, şi Ylva Johansson, propusă de Suedia, nu au reuşit să-i convingă pe eurodeputaţii din comisiile pentru agricultură, respectiv afaceri interne că pot să conducă domeniile pentru care au fost propuşi. În aceste condiţii, europarlamentarii le vor trimite întrebări suplimentare, iar dacă tot nu vor fi mulţumiţi, cei doi candidaţi ar putea să fie audiaţi încă o dată. Eurodeputatul social-democrat Carmen Avram a atras atenţia că, dacă domeniul agriculturii nu este condus de o persoană competentă, atunci România ar avea foarte mult de suferit.

Carmen Avram: Pentru noi, ca români, era foarte important de aflat care este viziunea acestui nou comisar în privinţa politicii agricole comune. Ei, şi n-am reuşit să aflăm, tocmai de aceea subscriu, sunt foarte de acord ca acest comisar nominalizat să fie reaudiat, pentru că e foarte important pentru România.

Reporter: Şi europarlamentarul din grupul Popularilor Europeni Siegfried Mureşan a fost foarte dezamăgit de candidatul Poloniei.

Siegfried Mureşan: Pentru fermierii din România, pentru agricultură, pentru politica agricolă comună robustă, un comisar puternic este o necesitate absolută, iar acest candidat - pe care l-am văzut ieri a fi extrem de slab - nu va putea fi, până la o eventuală a doua audiere, săptămâna viitoare, sub nicio formă suficient de bine pregătit.


Etichete

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live