Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

22 Februarie 2022
Vizualizari: 422
Comentează add

Cancelarul german a precizat că situaţia în acest moment este fudamental diferită şi de aceea, în contextul evenimentelor din Ucraina, Germania îşi reanalizază poziția

Cancelarul Olaf Scholz: Germania oprește aprobarea Nord Stream 2

carmen-gavrila

 Cancelarul german Olaf Scholz. Foto: AFP

Germania opreşte controversata conductă Nord Stream 2, ca o consecinţă a incursiunii Rusiei în Ucraina.

Anunţul a fost făcut astăzi, de cancelarul german Olaf Scholz, care a precizat că situaţia în acest moment este fudamental diferită şi de aceea, în contextul evenimentelor recente din Ucraina, Germania îşi reanalizază poziţia în ce priveşte întreaga criză, dar şi referitor la Nord Stream 2.

Olaf Scholz a explicat ca acum Nord Stream 2 nu poate primi certificarea autoritatilor germane si deci nu poate deveni operationala.

Până acum cancelarul german nu s-a referit direct la conducta de gaz rusesc, ca parte a sancţiunilor europene împotriva Rusiei.

Nord Stream 2 este o conductă subacvatică prin care gazele naturale pot ajunge direct din Rusia în nordul Germaniei, ocolind Ucraina, şi care este deţinută de compania de stat rusească Gazprom.

Operaţionalizarea conductei fusese deja suspendată anul trecut din cauză că încălca o serie de reglementări europene în domeniul energiei.

 

Etichete Olaf ScholzgermaniaNord Stream 2suspendare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live