Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

1 Iulie 2018
Vizualizari: 512
Comentează add

Canada impune de azi taxe vamale punitive de peste 10,5 miliarde de euro unor bunuri de consum americane, ca răspuns la o decizie a Statelor Unite.

Canada impune taxe vamale punitive unor bunuri de consum americane

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto: wikipedia.org.

Canada impune de azi taxe vamale punitive de peste 10,5 miliarde de euro unor bunuri de consum americane, ca răspuns la decizia Statelor Unite de a creşte tarifele pentru exporturile canadiene de oţel şi aluminiu.

Şi Uniunea Europeană a instituit de o săptămână astfel de măsuri, după ce Washingtonul a mărit taxele la importurile de oţel european.

Chiar dacă oficialităţile americane susţin că scumpirea oţelului şi aluminiului de import a încurajat industria naţională de profil să redeschidă fabrici şi oţelării, mari constructori americani de vehicule precum Harley Davidson şi mai nou General Motors avertizează că politica protecţionistă a Administraţiei Trump le poate forţa să crească preţurile şi să reducă investiţiile şi locurile de muncă.


Corespondenţă din Washington - Reporter: Doina Saiciuc - Gigantul constructor de automobile a arătat că ameninţările preşedintelui de a impune noi tarife asupra maşinilor şi componentelor lor ar putea creşte cu mii de dolari preţul autoturismelor.

General Motors şi alţi lideri industriali sunt prinşi în mijlocul unui război comercial în escaladare, ca urmare a reacţiilor prompte din partea UE, Mexicului, Canadei şi Chinei la tarifele deja impuse de Administraţia Trump asupra importurilor de oţel şi aluminiu.

GM, ca şi alte companii producătoare de automobile, se bazează foarte mult pe componente şi materiale de peste ocean pentru producţia lor. Criticând perspectiva unor noi tarife, General Motors şi-a jucat cartea din poziţia uneia dintre companiile cu cei mai mulţi angajaţi din SUA.

"Forţa economică a unor companii ca a noastră - spune GM într-o declaraţie - sprijină puterea economică a naţiunii, care, la rândul ei, contribuie la situaţia de securitate a SUA".

Reamintesc că ceva mai devreme în această săptămână, compania Harley Davidson a declarat că îşi va muta parte din producţie în afara SUA, pentru a evita măsuri reciproce de taxare din partea UE.


Etichete taxe vamale punitivebunuri de consum americanecanadasua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live