Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 03 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Bogdan Predescu

18 Noiembrie 2015
Vizualizari: 2048
Comentează add

Gimnaştii Larisa Iordache și Marian Drăgulescu au fost prezenți în emisiunea Contracronometru la Radio România Actualități.

Campionii gimnasticii româneşti, în studioul Radio România Actualități Campionii gimnasticii româneşti, în studioul Radio România Actualități - Conține audio

bogdan-predescu

Marian Drăgulescu şi Larisa Iordache în studiolul RRA.

Larisa Iordache și Marian Drăgulescu au fost prezenți în emisiunea Contracronometru la Radio România Actualități, aducând cu ei poveștile și experiența celor 43 de medalii pe care le-au adunat împreună în competițiile de seniori.

După participarea la Campionatele Mondiale de la Glasgow și după ce au revenit la programul normal de pregătire, cei doi medaliați pe care i-am avut în competiția din Scoția, au venit în studioul Radio România Actualități.

Larisa Iordache are 19 ani și este legitimată la clubul Dinamo.

A adunat până acum în carieră 16 medalii la seniori – Jocurile Olimpice (0-0-1), Campionate Mondiale (0-2-2) și Campionate Europene (5-5-1), pentru un total de 5 medalii de aur, 7 de argint și 4 de bronz.

La Campionatele Mondiale de la Glasgow Larisa Iordache a adus României medalia de bronz cu numărul 100 la marile competiții.

Următoarele 8 naţiuni din calificări Glasgow (locurile 9-16) mai au o şansă de a obţine biletele pentru Rio, la un turneu preolimpic, ce va avea loc în 2016 (16-19 aprilie), chiar în Brazilia.

De aici, se vor mai califica alte patru echipe la turneul olimpic, însă echipa noastră trebuie să treacă de calificări într-o competiție în care va evolua alături de Brazilia, Franţa, Belgia, Germania, Australia, Coreea de Sud şi Elveţia.

Larisa Iordache știe ce trebuie să facă echipa, mai ales după mondialele de la Glasgow.

Audio: Larisa Iordache.

Marian Drăgulescu va împlini 35 de ani pe 18 decembrie, fiind în prezent legitimat la clubul Steaua.

El a adunat 27 medalii la seniori – Jocurile Olimpice (0-1-2), Campinatele Mondiale (8-2-0) și Campionatele Europene (9-3-2) pentru un total de 17 medalii de aur, 6 de argint și 4 de bronz.

După argintul de la Glasgow din finala de la sărituri, Marian Drăgulescu este singurul gimnast român calificat momentan la JO de la Rio.

Locul 14 pe echipe la Glasgow pentru formația României reprezintă o prezență la turneul preolimpic masculin din aprilie 2016, de unde primele patru clasate vor obţine calificarea la JO.

Echipa noastră va concura alături de Germania, Franţa, Olanda, Ucraina, Spania, Canada şi Belarus.

Marian Dragulescu este pregătit pentru această luptă, dar este deja cu gândul la aurul olimpic, singura medalie care îi lipsește din palmares.

Pentru această performață Marian a pregătit chiar două sărituri noi.

Audio: Marian Drăgulescu.

Audio: Înregistrarea integrală a emisiunii cu Larisa Iordache și Marian Drăgulescu.


Etichete ContracronometrugimnasticăMarian DrăgulescuLarisa IordacheRRAmedaliiJocurile Olimpice de la Rioperformanţă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live