Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ştefan Baciu

12 Noiembrie 2019
Vizualizari: 1522
Comentează add

România organizează începând de astăzi Campionatele Mondiale de Şah rezervate veteranilor, la care participă 377 de jucători din 58 de ţări.

Campionatele Mondiale de Şah pentru seniori

stefan-baciu

Fosta campioană mondială la şah, gruzina Nona Gaprindaşvili. Foto: wscc2018.european-chessacademy

România organizează începând de astăzi Campionatele Mondiale de Şah rezervate veteranilor, eveniment care se va desfăşura până sâmbătă, 23 noiembrie şi care reuneşte 377 de jucători din 58 de ţări.

Sunt două competiţii feminine şi două masculine, care se vor disputa la Rin Grand Hotel, în Bucureşti, la două categorii de vârstă, peste 65 de ani şi peste 50 de ani.

La categoria seniori peste 65 de ani participă jucători din topul mondial al anilor 80, precum Rafael Vaganian (Armenia), Evgheny Sveşnikov şi Iuri Balaşov (ambii din Rusia), iar în competiţia rezervată doamnelor de peste 65 de ani va juca şi fosta campioană mondială, Nona Gaprindashvili din Georgia.

Prima rundă începe astăzi la ora 15 şi este prefaţată de o conferinţă de presă şi de deschiderea oficială la care participă şi Arkady Dvorkovici, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah (FIDE).


Etichete sahseniori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live