Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălin Iacob, Braşov

26 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1575
Comentează add

428 de sportivi din 39 de țări se vor întrece de miercuri, 27 ianuarie, la Campionatele Mondiale de Biatlon, pentru juniori și tineret.

Campionatele Mondiale de Biatlon pentru tineret de la Cheile Grădiștei

madalin-iacob-brasov

Elisabeta Lipă (centru) la conferința de presă de lansare a concursului de biatlon de la Cheile Grădiștei. Foto: Mădălin Iacob.

428 de sportivi din 39 de țări se vor întrece de miercuri, 27 ianuarie, la Campionatele Mondiale de Biatlon, pentru juniori și tineret.

Competiția va avea loc în complexul  de la Cheile Grădiștei, din județul Brașov. 

Alături de cei peste 400 de sportivi, vor fi prezenți, 260 de oficiali ai țărilor participante, precum și 21 de oficiali IBU, Federația Internațională de Biatlon. 40 de voluntari vor fi la dispoziția sportivilor în cele 7 zile de competiție. 

Complexul sportiv de la Cheile Grădiștei, care este o bază sportivă privată, s-a pregătit special pentru această competiție: 47 de camere de ceruit schiurile au fost construite, cabinet antidoping, cabinete medicale, iar isntalațiile de producere a zăpezii au folosit 25.000mcubi de apă pentru a avea un stratul de zăpadă necesar de 40 - 45 cm. 

Ministrul Sportului, Elisabeta Lipă, prezentă astăzi la Brașov la o conferință de presă a apreciat eforturile organizatorilor.

"Știu că nu este ușor. Organizarea este foarte grea, dar mizez pe experiența dumneavoastră, pe sprijinul autorităților locale pentru ca această competiție să se desfășoare în condiții foarte bune și sunt ferm convinsă că va fi o reușită. Ușor-ușor au început să apară investițiile în infrastructură și încep să apară și competițiile, dar și rezultatele sportivilor noștri.

"Și eu, ca un sfat aș da, ca la finalele acestui campionat mondial să invităm și școlile, să vadă și copiii ce fac alții copii de vârsta lor din alte țări, să îi angrenăm în aceste discipline frumoase, pentru că pepiniera sporturilor de iarnă vine cam din această zonă", a spus ministrul Lipă.

Campionatele Mondiale de Biatlon, pentru juniori și tineret au un buget de 2 milioane de lei. Banii provin de la Ministerul Sportului, Federația Română de Ski și Biatlon și de la patronul Complexului de la Cheile Grădiștei, Ovidiu Gârbacea. Spre surprinderea celor de la FRSB niciun sponsor nu a dorit să se implice în organizarea acestor campionate, după cum a declarat Puiu Gaspar, președintele Federației.

"Bazându-ne numai pe subvenția de la minister este foarte, foarte greu să organizezi asemenea competiție. Rugămintea este dacă puteți, prin materialele pe care le difuzați dumneavoastră, media, să punem accent și pe acest lucru, pentru că este foarte important.

"Dacă aduni câte puțin din mai multe părți, putem să facem un întreg care să însemne o bună organizare și o bună imagine pe care putem să o prezentăm participanților de pe mapamond", a afirmat Puiu Gaspar.

Festivitatea de deschidere va avea loc marți, de la ora 20.00 în sala de sport de la Cheile Grădiștei.

Campionatele Mondiale de Biatlon, pentru juniori și tineret, de la Cheile Grădiștei, județul Brașov vor fi transmise în direct de TVR1 și de Eurosport.


Etichete biatloncheile gradisteistiri brasov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live