Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Iulie 2017
Vizualizari: 1268
Comentează add

Radio România va începe o campanie de informare a părinţilor despre necesitatea vaccinării copiilor.

Campanie Radio România despre necesitatea vaccinării copiilor

radiojurnal

Numărul cazurilor confirmate de rujeolă a ajuns la 8000 în România, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Epidemia este extinsă la nivelul întregii ţări, iar cele mai multe cazuri sunt semnalate în judeţele Timiş, Caraş Severin şi Arad.

În acest context, Ministerul Sănătăţii va începe săptămâna viitoare o campanie prin care va încerca să îi convingă pe părinţi să îşi vaccineze copiii.

La şedinţa de guvern de ieri, premierul Mihai Tudose a vorbit despre necesitatea informării, despre importanţa imunizării copiilor împotriva unor boli grave.

Mihai Tudose: Împreună cu presa din România, cu tot ceea ce înseamnă mijloc de comunicare, să stabiliţi un procedeu prin care să înţeleagă toţi românii că trebuie să fie vaccinaţi copiii! Nu se poate aşa ceva! Să înţeleg că vaccinurile le avem, dar nu reuşim să ajungem cu ele la destinatari.

Realizator: Potrivit unei statistici prezentate de premierul Mihai Tudose, peste 120 de mii de copii nu sunt vaccinaţi împotriva rujeolei, iar alţi 80.000 nu sunt imunizaţi împotriva poliomielitei, notează redactorul nostru Andrei Şerban.

Radio România va începe de asemenea de luni şi până pe 28 iulie o campanie de informare a părinţilor despre necesitatea vaccinării copiilor.

De altfel, Societatea Română de Radiodifuziune a atras atenţia încă de acum doi ani asupra pericolelor la care sunr expuşi copiii ai căror părinţi refuză vaccinarea.

În acest ciontext, RRA, Antena Satelor, Radio România Cultural şi Radio România Regional vor informa populaţia on-air şi on-line cu privire la imunizarea şi la impactul acesteia asupra sănătăţii publice.

Vor fi trecute în revistă riscurile la care sunt expuşi cei nevaccinaţi, efectele secundare, motivele pentru care unii părinţi nu vor să îşi vaccineze copiii şi necesitatea adoptării unei noi legislaţii în privinţa vaccinării.


Etichete vaccin pentru viataradio romania campanie vaccinarecopiiministerul sanatatiirujeolaguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live