Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

12 Octombrie 2019
Vizualizari: 739
Comentează add

Casa Memorială "Iuliu Maniu" din Bădăcin a fost inaugurată la finalizarea lucrărilor de reabilitare din cadrul campaniei "Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu!"

Campanie publică pentru salvarea Casei Memoriale "Iuliu Maniu"

adrian-lungu-salaj

Casa lui Iuliu Maniu din Bădăcin, Sălaj, înainte de restaurare. Foto: Arhivă/ Adrian Lungu.

Casa Memorială "Iuliu Maniu" din localitatea sălăjană Bădăcin a fost inaugurată astăzi, cu ocazia finalizării lucrărilor de reabilitare realizate în cadrul campaniei publice "Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu!". 

Campania a fost inițiată de publicația "Sălajul, pur și simplu" și părintele Cristian Borz, după ce casa a ajuns într-o stare deplorabilă din cauza lipsei lucrărilor de întreținere și reabilitare.

Cristian Borz: Ne-am dori ca acest loc să fie, într-adevăr, un loc în care cei care vor trece pragul acestei case să rămână, într-adevăr, cu o poveste, nu neapărat să intre și să vadă mobilierul care a aparținut familiei, ci să cunoască într-adevăr ce a însemnat Iuliu Maniu pentru această țară într-o anumită perioadă a istoriei noastre.

Fondurile necesare reabilitării au fost obținute în cea mai mare parte din donații ale unor oameni simpli, dar și de la autoritățile sălăjene și cele bihorene.

Cristian Borz: Sunt oameni care n-au fost niciodată la Bădăcin, dintre ei sunt plecați în străinătate. Se vede clar dorința de a contribui și de a contribui constant la reabilitarea acestui monument istoric foarte important pentru Bădăcin și pentru Sălaj, dar este important și la nivel național.

Lucrările s-au desfășurat pe o perioadă de patru ani, locul urmând să devină un spațiu viu, în care se vor desfășura diferite activități culturale, sociale și spirituale destinate cu predilecție tinerelor generații, așa cum şi-a dorit Iuliu Maniu.


Etichete casamemorialasalvareiuliu maniu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live