Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Mihaela Mihai

20 Ianuarie 2016
Vizualizari: 363
Comentează add

Pro-europenii ţin să amintească în pliante că numeroase locuri de muncă sunt create datorită schimburilor comerciale cu celelalte state din Uniune.

Campanie pro-europeană în Marea Britanie Campanie pro-europeană în Marea Britanie - Conține audio

mihaela-mihai

Milioane de pliante care prezintă beneficiile rămânerii Londrei în Uniunea Europeană  vor ajunge în această săptămână în cutiile poştale ale britanicilor.

Aproape zece milioane de pliante vor fi distribuite în special Anglia,  unde nemulţumirea faţă de instituţiile comunitare pare să fie mai mare decât în oricare alt loc din Marea Britanie.

Iniţiativa aparţine mişcării pro-europene 'Marea Britanie mai puternică în Europa', care adună personalităţi din mediul economic, dar şi din  marile partidele, conservator, laburist sau liberal-democrat.

Audio: Europa la zi. Euranet Plus.

Pro-europenii ţin să amintească în pliante că numeroase locuri de muncă sunt create datorită schimburilor comerciale cu celelalte state din Uniune, că în magazine se găsesc multe produse la preţuri mici, dar şi că 66 de milioane de lire sunt investite în fiecare zi în Marea Britanie de partenerii comunitari.

Un fost responsabil al poliţiei britanic pune accentul,la rândul său, pe avantajele în materie de securitate pe care le reprezintă Uniunea Europeană într-o lume unde 'ameninţările sunt mondiale, fie că este vorba de gruparea Statul Islamic, criminalitatea cibernetică sau o Rusie mai ofensivă'.

France Presse scrie că prinde astfel avânt campania desfăşurate de forţele pro-Uniune, acuzate până acum de lipsă de inspiraţie, în timp ce Londra şi Bruxellesul se arată optimiste în ceea ce priveşte posibilitatea de a ajunge, la summitul european de luna viitoare la un acord asupra cererilor britanice privind reformele în spaţiul comunitar.

A insisitat pe acest lucru săptămâna trecută şi preşedintele Comisiei Europene.

'Sunt aproape sigur că vom avea un acord, nu un compromis, ci o soluție permanentă în februarie', a spus Jean Claude Juncker.

Problemele ridicate de premierul britanic sunt toate dificile', a avertizat totuși şeful executivului comunitar, fost  premier luxemburghez.

Aflat din 2010 în fruntea guvernului de la Londra, conservatorul David Cameron a cerut patru puncte de negociere cu partenerii europeni înainte de organizarea unui referendum privind menținerea țării sale în Uniunea Europeană.

Cel mai controversat se referă la ajutoarele sociale pentru imigranții din Uniunea Europeană, în privința cărora dorește să impună un moratoriu de patru ani.

David Cameron pune însă discuţie şi rolul parlamentelor naționale, politica monetară a Uniunii Europene şi stimularea competitivităţii economice.

Potrivit unui sondaj publicat la sfârşitul săptămânii trecute, 53 la sută dintre britanici sunt favorabili în acest moment unei ieşiri a ţării lor din Uniunea Europeană.


Etichete Euranet PlusUniunea EuropeanaComisia Europeanamarea britaniepliantemiscare pro europeanadavid cameron

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live