Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

6 Decembrie 2016
Vizualizari: 962
Comentează add

Aproape 150.000 de euro dă UE pentru un program la care participă, alături de România şi ONG-uri din Italia, Spania, Portugalia, Serbia, Bulgaria

Campanie pentru îmbunătăţirea imaginii românilor în Europa

mihai-badescu

Un proiect menit sã îmbunãtãţeascã percepţia strãinilor despre românii plecaţi peste graniţe a primit o finanţare europeanã de aproape 148 de mii de euro. Fondurile au fost atrase de o asociaţie neguvernamentalã din Drobeta-Turnu Severin, iar proiectul se va încheia în luna noiembrie a anului viitor, dupã cum transmite corespondentul RRA Mihai Bãdescu. 

Având ca ţintã ţãri în care sunt şi mari comunitãţi de români, iniţiatorii proiectului îşi propun, între altele, sã promoveze combaterea practicilor de discriminare a imigranţilor în domenii cum sunt educaţia, munca sau dreptul la o locuinţã şi la sãnãtate.

Asociaþia deruleazã în parteneriat cu ONG-uri din Italia, Spania, Portugalia, Serbia, Bulgaria proiectul european "We are equal".  Alexandru Pãtârţã, reprezentantul organizaţiei:

"Proiectul are drept scop promovarea toleranşei şi combaterea discriminãrii migranţilor şi a reprezentanţilor minoritãţilor în Europa. Vrem sã facem posibilã înţelegerea între culturi." 

Românii au o problemã de integrare în statele în care locuiesc acum din moment ce nu sunt bine văzuţi spune Alexandru Pãtârţã.

Rolul reprezentanţilor unor ONG-uri strãine care vor fi invitaţi la Drobeta-Turnu Severin este sã schimbe percepţia comunitãţilor din ţãrile lor faţã de imigranţii români.

Rãzvan Galbenu, coordonatorul proiectului: "Vor fi 24 de tineri voluntari care ne vor prezenta felul cum sunt înţeleşi românii în strãinãtate şi în cele cinci zile cât vor fi în Drobeta-Turnu Severin vor încerca sã vadã adevãrata faţã a românilor.

Când se vor deplasa în ţãri, în comunitãţile respective, vor prezenta exact lucrurile despre care au aflat în Drobeta-Turnu Severin, pentru a-i face şi pe strãini sã înţeleagã cã românii sunt altfel."

Conform unor statistici, în ultimii 25 de ani din România au emigrat spre Europa peste 2,5 milioane de români, adicã circa 100.000 anual.


Etichete imigranţi româniproiect europeancampanie de imagineUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live