Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Joi, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gina Poenaru, Botoşani

22 Noiembrie 2019
Vizualizari: 714
Comentează add

În perioada 25-27 noiembrie 2019, la Botoşani, se va desfăşura prima ediţie a Campaniei "Vino să donezi sânge - Salvează o viaţă”.

Campanie pentru donare de sânge la Botoşani

gina-poenaru-botosani

 Foto: Arhivă.

În perioada 25-27 noiembrie 2019, la Botoşani, se va desfăşura prima ediţie a Campaniei "Vino să donezi sânge - Salvează o viaţă”. Botoşănenii sunt aşteptaţi, începând cu ora 8, la Centrul de Transfuzie Sanguină, pentru a dărui picături de viaţă pentru semenii care au nevoie.

Începută în Aprilie 2013 la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sub supravegherea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, campania a ajuns la ediţia cu numarul 20 la nivel naţional.

Derulată cu sprijinul DSP şi Centrului de Transfuzii, în contextul crizei de sânge şi de donatori la nivel national, campania s-a bucurat, de fiecare dată, de răspuns prompt. Donatorii ştiu că pot, cu o singură donare, să salveze până la 3 vieţi, dar şi că, prin actul lor de donare, vor contribui la facilitarea accesului bolnavilor la sânge şi la produsele sanguine extrem de importante în lupta cu boala.

La nivel national unul din 10 pacienţi internaţi în secţiile de chirurgie, hematologie, oncologie, obstetrică-ginecologie şi traumatologie are nevoie de cel puţin o transfuzie de sânge. 


Etichete sângedonare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live